Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Eski Arkeoloji Müzesi Binasının Kültür ve Turizm Bakanlığınca ödeneği gönderilen ve Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından çevre, iç ve dış cephe yenileme çalışmaları yapılan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu.
 
Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sedat Arslan’ın da bulunduğu Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi incelemesinde, 3.066.000,00 TL proje bedeli ile yenilenen ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi hakkında Vali Orhan Tavlı’ya, kütüphane müdürü Osman Zeki Coşar tarafından bilgi verildi.
 
Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nin modern bir kütüphane olarak tasarlandığını ifade eden Vali Orhan Tavlı, “Gençlerimizi, çocuklarımızı ve halkımızı okumaya, araştırmaya ve kütüphanemizde vakit geçirmeye davet ediyoruz ” dedi. Eski Arkeoloji Müzesi binası 20 Ocak tarihinden itibaren Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi olarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
 


Kaynak: Haber Merkezi