27 yaşındaki genç şarkıcı Umut Harbeli, söz ve müziği kendisine ait olan ‘Avuç İçi Cennet Kokanım’ şarkısı ve çektiği klip ile adından söz ettiriyor. Henüz bu sektörde yeni olan Harbeli, kendisinden bahsederek, “Ben normalde mühendisim. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunuyum. Sonradan müzisyen olmaya karar verdim. Çalışmalarımın hepsini Hatay’da gerçekleştirdim. İlk önce elimizdeki imkanlarla en iyisini yapıp, sonra açılmamız lazım diye düşünüyorum” dedi.
 
“TÜM ŞARKILARDA HEP KENDİMİZİ ARADIK”
Şarkının hikayesini paylaşan Harbeli, “Bugüne kadar dinlediğimiz tüm şarkılarda hep kendimizi aradık. Her insan bir şarkıyı açtığında içinde kendisini bulmaya çalışmıştır. Bizler de şarkı yazdığımız zaman hayatımızda var olan parçaları bütünleyip o şekilde sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“İKİNCİSİ ÇOK YAKINDA”
“13 tane yazdığım bestem var hazırda” diyen Harbeli, projelerinden bahsederek, “İkincisi çok yakında gelecek. Yine elimden geldiğince kendimi anlatmaya çalıştığım bir parça olacak. Aynı şekilde söz ve müzik bana ait. Şarkının adı da ‘Adımı Ben Koydum’ şarkısı. Sahnede almaya devam ediyorum. Anadolu rock tarzında yapıyorum. Elimden geldiğince diğer tarzlarda girmeye çalışıyoruz ama yaptığım şarkı ile biraz farklı oluyor. Ben herkese hitap etmeye çalışıyorum. Genellikle repertuvarımda olan şarkılar Cem Karaca, Barış Manço. Bu şarkıları da herkesin dinleyeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
“İnsanlara dokunabilmek zor” diyen Harbeli, şunları söyledi: “Bugün çok fazla kişi şarkı söylüyor ama bir kişi bile bizi dinlese o yetiyor. Yan yaptığımız şarkıyı illa milyonlar dinlesin diye bir şey yok. Bir kişiye bile dokunabildiysek benim için onurdur. “
 
Gülçin AKIN