2010 yılından beri İstanbul, Ankara, Antalya gibi şehirlerde sahne alan Burak Muti, son zamanlarda beste çalışmalarına yoğunlaştığını söyledi. Muti, “İlk teklimi, ‘Sensizim’ olarak çıkardım. Slow bir parçaydı. Ardından da ‘Aşk Bu Nafile’ single’ını çıkarttım.  Tepkiler olumlu geliyor. Biraz hüzün de var içerisinde ama biraz da etnik yaptık şarkıyı. Gelen tepkilerden de memnunum açıkçası” dedi.
 
“AKUSTİK KAYITLAR GELECEK”
“Şimdi akustik kayıtlara yöneliyorum” diyen Muti, “Şarkıların akustik kayıtları başlayacak. Benim asıl kendimi gösterdiğim alan, canlı performans alanları. Performans sanatçısıyım aslında. Yakın zamanda akustik kayıtlar gelecek. Beni burakmutioffical’dan takip edebilirler” diyerek dinleyicilerine müjdeyi verdi.
 
“GÜZEL BİR ŞEYLER ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORUM”
Muti, “Benim birçok bestem var bitirdiğim elimde. Şimdi bunları belirli aralıklar çıkarmak istiyorum. Beste ağırlıklı olacak. Bunu yaparken de eğleniyorum, güzel bir şeyler ortaya çıkarmak istiyorum” diyerek yeni yıldaki planlarını şu şekilde anlattı: “Akustik kayıtlar için stüdyoya giriyorum. Sonra da ‘Benim Sana Olan Sevdam’ isimli bir şarkım var, ritmik, onu akustik gitarla veryasyonu yapacağım. Ardından başka bir şarkım var ona da Haziran ayı gibi klip çekmeyi düşünüyorum. Böyle devam ediyoruz. Yoğunluk olacak.”
 
Gülçin AKIN