‘Doğum Günü’ şarkısı Mert Algan, “Şarkının sözü ve müziği Okan Öz’e ait. Aranjesi Serkan Biga’ya ait. Klibin yönetmenliğini ise Ali Karakış yaptı. Klibin çekimleri bir hafta sürdü. Çeşme ve Foça’da çektik. Güzel bir klip olduğunu düşünüyorum. Zaten çok keyifli bir şarkı” dedi. Şarkıyı değerlendiren Algan, “Hem bir doğum günü şarkısı. Doğum günü kutlandığı zaman bu şarkının da, doğum gününü kutlayan arkadaşlara da geldiğini düşünüyoruz en içten dileklerimizle. Yaşanmış bir hikaye, sevgili Okan Öz kaleme dökmüş. Sevgilisinden ayrılanlar için de yazılan bir şarkı” düşüncelerini belirtti.
 
“DUYGULARA HİTAP ETMESİNE DİKKAT EDİYORUZ”
Mert Algan, müziğin aileden geldiğini söyleyerek, “Amcam müzisyen. Amcamdan bizlere yavaş yavaş geldi. Türk pop müziği ve Anadolu rock müziği ile ilgileniyorum. Bunun yanı sıra da elimden geldiği kadarıyla Türk Sanat Müziği icra etmeye çalışıyorum ama benim branşım Türk pop müziği. Biz şarkıyı yaparken duygulara hitap etmesine dikkat ediyoruz, bu konuda seçiciyiz” diye anlattı.
 
“80’LER VE 90’LARIN REPERTUVARI ÇOK DAHA İYİYDİ”
Algan, “Her geçen gün yeni isimler ortaya çıkıyor piyasaya. Her gün değişik şarkılar da çıkıyor. Ama eski sanatçılar bize bu konuda daha çok yol gösteriyorlar. Eski parçalar ölümsüz, halen daha çalınıyor ve söyleniyor. 80’ler ve 90’ların repertuvarı çok daha iyiydi. Şimdi daha çok güncel şarkılar, her gün yenilenmesi gereken şarkılar var piyasada” dedi.
 
Gülçin AKIN