Ak Parti Grup toplantısına katılan Çanakkale’nin AK Partili Belediye Başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ve Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, TBMM’de Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a da konuk oldu. Ak Parti Grup toplantısına katılan başkanlar daha sonra da Bülent Turan ile birlikte Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu. Çanakkaleli başkanlar, kendi bölgeleriyle ilgili bilgi ve proje ve çalışmalarını aktardığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yatırımlara sağladığı destekleri için teşekkür etti.

Biga Belediye Başkanı Bülent Eroğan ziyarete ilişkin, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile grup toplantısının ardından bir araya gelerek Biga'mızla ilgili çok verimli bir istişare gerçekleştirdik. Projelerimizden bahsederek desteklerini aldık. Biga'mız için durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ise; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile grup toplantısının ardından bir görüşme gerçekleştirdik. Karabiga’mızın ihtiyaçlarını, refah düzeyinin artması için gerekli olan projeleri ve halihazırda devam eden projeleri kendilerine sunduk, destek sözü aldık.Ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanımız Sayın Mustafa Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek Karabiga'mızın doğalgaz süreci hakkında istişare ettik. Doğalgaz sürecinin Karabiga için 2020 yatırım planına alındığı, 2021'de ilk kazmanın vurulacağı ve 2022'de doğalgazın beldemize verileceği müjdesini aldık. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan Grup Başkanvekilimiz Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Daha refah ve yaşanılabilir bir Karabiga için hep birlikte çalışmaya durmadan devam edeceğiz” dedi.

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu da “Geyikli’mize hizmet için durmadan çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı gurup toplantısı ardından ziyaret ettik. EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz’dan doğalgaz çalışmaları İle ilgili bilgi aldık Doğalgaz 2022 de Geyikli’mizde faal olacak müjdesini aldık. Gurup başkanvekilimiz Bülent Turan beye milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu hanıma ilgilerinden dolayı Geyikli adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi