Belediye Başkanvekili Fatma Kaynaş, Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş, Hava Radar Mevzi Komutanı Hv. Albay Hakan Uçar ve sanatseverler katıldığı sergi açılışında konuşan Müze Sorumlusu Yeşim Çanlıoğulları, “Çanakkale seramik müzesinin 19. Süreli sergisine hoş geldiniz. Bu sergimizde Eskişehir’de Ahmet Cüneyt Er’i ağırlıyoruz. Geleneksel ile bağımızı koparmadan yeni bakışlara, yeni yorumlara, yeni duruşlara açık bir şekilde çalışmalarımızla kent kültürüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Sanatın bir araya getirici; birleştirici; iyileştirici; onarıcı gücüne inanıyoruz.  Sanatçımız, çatlaklardan bakmamızı söylüyor. Birlikte çatlaklardan bakacağız sanırım” diyerek sözü Ahmet Cüneyt Er’e verdi.

Er ise, “Çanakkale’de kendi yaşadığım şehirdeki kadar rahatım. Tabii ki bu, sanatçılara ve akademisyenlere imkân sağlayan belediyeler sayesinde oluyor. Çanakkale Belediyesi’nde, Eskişehir Belediyesi’ndeki kadar rahatım. Çok mutluyum burada olmaktan. Çok güzel bir ekip, çok güzel şeyler hazırlamışlar. Ben akademisyen bir sanatçıyım, bu yüzden yaptığım şeylerde yeni şeyler denemeyi seviyorum. Bu sergide de kullandığım teknikte, biraz daha abartarak gerçekten ‘çatlatarak’ ürettim. Çok severek, çok heyecanlanarak oldu bu. Burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk” dedi.

Sergilenen ve aynı zamanda satın alınabilen eserler arasında sanatçının, çömlekçi çarkında şekillendirdiği ve duvar için ürettiği seramikler yer alıyor. Bin ile bin 200 arası yüksek dereceli ateşte çalıştığını belirten sanatçı, astar ve kendine özel bir teknik kullandığını, serginin iki ana temasının insan ve doğa olduğunu belirterek, “Doğayı kuşlarla anlatmaya çalıştım. İnsanı da kendi figürleriyle vererek; insanının kendiyle, doğayla ve çevresiyle ilişkisini vererek eserlerime yansıtmaya çalıştım. Özellikle, kargayı çok seviyorum. Çok akıllı, çok güçlü hayvanlardır ve eserlerimde sürekli görebilirsiniz. Mavi ve kahverengi gibi doğal renkleri kullanıyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Uygulamalı Güzel Sanatlar Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Cüneyt Ahmet Er, 1971 yılında Sinop’ta doğdu. 1995’te Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam bölümünden mezun oldu. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok karma sergiye katılan sanatçının Çanakkale’deki yeni sergisi, 29 Mart’a kadar Çanakkale Kent Müzesi’nde gezilebilecek.  

Sevi Gözay UĞURLU