Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Konseyi, öğrenci yemek fiyatlarının 3.25 TL’ye çıkmasının ardından üniversite yönetimi ile görüşerek fiyatın 3 TL’de sabitlendiğini duyurdu.
 
Üniversite yemekhanesinde 2.75 TL olan öğrenci yemeklerinin fiyatının 1 Ocak itibari ile 3.25 TL’ye çıkarılması konusunda ÇOMÜ Öğrenci Konseyi üniversite yönetimi ile görüşerek fiyatın indirilmesi yönünde taleplerini açıkladı. Konu ile ilgili duyuruda bulunan Öğrenci Konseyi 9 Ocak’ta yapılan Yönetim Kurulu toplantısının ardından fiyatın 3 TL’de sabitlendiğini açıkladı.
 
Yapılan açıklamada, “Öğrenci Konseyi olarak, öğrenci arkadaşlarımızın kaliteli ve hijyen problemi olmayan yemekleri yemesi gerektiğini ve denetimin arttırılmasını talep ettik. Yemekleri yapan firmanın değiştiğini ve sürecin takipçisi olunacağı tarafımıza iletilmiştir. Yemek alırken yaşanan bekleme süresi ile ilgili, yemekleri koyan personel sayısının az olmasından dolayı yetersiz kaldığını dile getirdik, ilgili firmanın personeli olduğundan dolayı firma ile görüşüleceği de tarafımıza iletilmiştir” denildi.
 
“REZERVE SİSTEMİ ÜZERİNDEN ÇALIŞMALAR YAPILACAK”
Kart dolumunda yaşanan sıkıntıları da dile getirdiklerini belirten Öğrenci Konseyi açıklamasında, “Bahar dönemi başında Kart Dolum Makinelerinin faaliyete geçirileceği, kart dolumundan sorumlu personel noktasında da gerekli çalışmalar yapılacağı tarafımıza iletilmiştir. Öğrenci kartlarımıza online yükleme, online çekim ve hem yemek israfınızı azaltmak hem de kalitenin artması açısından rezerve sistemi üzerinden çalışmalar yapılacaktır. 2020-2021 yılı bahar dönemine yetiştirilmesi için gerekli çalışmalar hızla devam edecektir” ifadeleri yer aldı.
 
Sevi Gözay UĞURLU