Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Kahveler’ şarkısı ile müzik listelerinde yer alan ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Müge Oruçkaptan, hayatı ile ilgili detayları sevenleri ile paylaştı.
 
Ünlü oyuncu ve ses sanatçısı Müge Oruçkaptan, “Hep buralardayım, çok güzel şeyler yapıyorum. Umarım beğenilir çünkü duygular harekete geçince, ortaya da eserler çıkıyor. Albümüm çıktı ve bir de yıllardır çalışmış olduğum seramiklerim de sergilendi. Sosyal medya hesabımda yaptığım eserleri paylaşıyorum” diye anlattı.
 
“HEP EĞİTİMLER ALDIM”
Ortaokul, lise yıllarından beri içinde olduğunu söyleyen Oruçkaptan, “Lise yıllarda masklar yapıyordum ve onları boyuyordum. Üniversitede Teknoloji Eğitimi Seramik Bölümü bir sene seramik ve heykel dersi gördüm. Çamurdan yaptık üstelik. Ben çamur karışık seviyorum. İçinde toprağı hissettiğim çamurla yapıyorum. Böyle hep devam etti, hayatımda hep bir yerde oldu. Kısmet bugüneymiş” dedi. Müziğin de bu şekilde olduğunu belirten Müge Oruçkaptan, “90lı yılların sonunda müzik çalışmalarım başladı. Bir anda gelen ne varsa o. Ama hep eğitimler aldım. Oyunculuk eğitimim var. Oyunculuk eğitimi ve oyunculuktan sonra baktım teklifler gelmeye başladı. Ben de kendimi denemeye karar verdim. Bir yandan da otoriteler ne diyecek; benim istediğim bu dallarda yeteneğim var mı? O nedenle eğitimler aldım. Oyunculuk eğitimi bittikten sonra, müzikal teklifi gelebilir diye sesimi kullanmayı bileyim diye şan eğitimi aldım Timur Selçuk’tan. Bunların hepsi içimizde var” şeklinde konuştu.
 
“YAPTIĞIM MÜZİKLERDE DE O ESKİ TADI BULACAKSINIZ”
Oruçkaptan, günümüzdeki gençlerin müzik anlayışını değerlendirerek, “Gençlerin Türk müziğine çok ilgi duyduklarını biliyorum. Bugün dinlemiş olduğumuz, benim dönemimdeki müzikleri çok severek dinlediklerini biliyorum. Ama tabi yeni trend biraz daha farklı, daha hareketli fakat kalıcı şarkılar olmuyor. Onlar da kalıcı şarkıları seviyor. Genç veya yaşlı diye ayırmam çünkü genetik miraslar var. Gençlerimiz de atalarının sevdiği yüzyıllardır yapılan müzikten haberdar. Elbette ki yenilikleri dinliyorlar ama bir taraflarında da eskiye özlem kalıyor. Benim şimdiki yaptığım müziklerde de o eski tadı bulacaksınız. 80’ler, 90’ların tadını bulacaksınız. Ama gençler için de yeni bir şeyler de yapacağım. Belli olmaz” diyerek hayranlarına müjde verdi. 
 
“BESTELERİMİ ARABADA YAPIYORUM”
‘Kahveler’ isimli şarkısının hikâyesini paylaşan Oruçkaptan, “15 sene bir gece arkadaşımdan çıktım ve arabadaydım. Ben genellikle bestelerimi arabada yapıyorum ve bunun nedeni sinyal çalıştığı zaman metronom duygusunu veriyor. ‘Kahveler’ de arkadaşımdan çok güzel sohbet etmemin ardından bir anda çıktı. Müzik ve sözler bir anda çıkıyor ben de, ayrı ayrı değil” dedi.
 
“KLİPTE OYNAYANLAR ARKADAŞIM”
Kahveler şarkısına çektiği klipte oynayan oyuncuların arkadaşları olduğunu söyleyen Oruçkaptan, hepsinin çok kıymetli olduğunu da belirtti. Oruçkaptan, “Hepsi çok yakıştı, çok güzel bir cast oldu. Tam ekip işi oldu. Biz çok mutlu olduk” dedi.
 
Gülçin AKIN