‘King Of İstanbul’ albümü sonrasında çalışmalarına son hızla devam eden Serdar Ayyıldız, “her şeyden önce DJ’im ben. Müzik teknolojilerinin geldiği noktayı görüp, müzik üretmeyi öğrenmek istedim. Bununla ilgili okullara gittim ve birçok eğitim aldım. 2002’den beri sektörde çok şarkım var, birçok düzenleme yaptım. Daha çok eski şarkılara yeni düzenlemeler yapıyordum. Etnik Türk enstrümanları ile yurtdışına işler yapıyordum. Daha sonra Ferhat Göçer keşfetti beni. ‘Yanına Kalmaz’ şarkısını yaptım. Sonra sanatçılar birbirlerini takip ediyorlar ve sonra Yıldız Tilbe, Burcu Güneş, Metin Şentürk gibi birçok önemli sanatçı ile çalıştım. Yurtdışında hala işler yapıyorum” diyerek müzik serüvenini anlattı. 
 
“ ‘PULİM’ İLE İNSANLAR YAKINDAN TANIMAYA BAŞLADILAR”
“Son dönemde bir Karadeniz şarkısı ‘Pulim’ ile insanlar yakından tanımaya başladılar beni” diyen Ayyıldız, “Aslında bu da bir seçim. Ben de daha popüler bir kimlik olmayı istesem bu doğrultuda yatırımlar yapabilirim ama bu bir tercih. Zaten 20 ülkede müzik çalan bir DJ’im. Bir kitlem var ve onu korumaya çalışıyorum. Belli bir popülariteye girmeden, işimi yapmaya çalışan bir hayat benimsedim.” dedi.  ‘Pulim’ şarkısı ile kendisini farklı bir kitlenin de tanıdığını söyleyen Ayyıldız, “Yıldız Tilbe’nin ‘Şivesi Sensin Aşkım’ şarkısını yaptım. O dönemde büyük sükse yapmıştı. Sadece müzikle ilgilenen kitleler tarafından konuşulmak daha bir hoşuma gidiyor diyeyim” ifadelerini kullandı.
 
“POP MÜZİĞİN RAHAT ZAMANLARI DEĞİL”
Serdar Ayyıldız, müzik sektörünü de değerlendirerek, “Son iki tam bir değişime uğradı bence. Bambaşka bir yere geldi. Şu anda bütün popçular, ‘ne yapabiliriz, önümüzdeki süreçte pop mu çıkarsak’ diye düşünüyorlar. O kadar fazla ertelenen albüm var ki, herkesin kafası karıştı. Rap devam edecek mi, devam ederse popçular nasıl evirilecek gibi herkes durmuş durumda. Bu arada benim gibi DJ kökenli aranjörler ön plana çıkıyor. Önümüzdeki süreç ne gösterecek bilmiyorum ama pop müziğin rahat zamanları olmadığını söyleyebilirim. Herkes değişik işler istiyor” diye anlattı.
 
“İDDİALI BİR İŞ GELİYOR”
Teknik olarak çalışmak başka bir durum olduğunu söyleyen Ayyıldız, stüdyoda sabahlara kadar çalıştığını da ekledi. Sürekli kendini geliştirmek durumunda olduğunu belirten ünlü DJ, “Sürekli gözünüzün açık olması lazım. Kapınıza gelen sanatçı ‘ne yapalım’ diye sorduğunda cevap verebilmek için sürekli yeni kalmak gerekiyor” diyerek önümüzdeki günlerdeki projelerinden de bahsetti: “İki tane isim var önümüzdeki günler için ve biri şarkıcı değil aslında. Büyük sükse yaratacak biri. Stüdyodaki personelimden beri saklıyoruz. Şarkıcı olmayan birine rap söyletiyoruz. İddialı bir iş geliyor.”
 
Gülçin AKIN