Şarkıyı çok severek okuduğunu söyleyen Onur Şan, “Ben bu şarkıyı okumak için yapmadım. Şarkıyı yaparken birisi okusun mu ya da ben okuyayım mı diye düşünmüyordum açıkçası. Arkadaşlarım çok ısrar etti, renk olsun dediler. Ben de ciddi düşündüm ve bir renk olarak böyle bir eseri paylaştım. Ben uzun zamandır bu tarz eserler yapıyorum ama hiç okumuyorum. Kendi ortamımda okuyorum. Bu sefer biraz meclisten dışarı taştı” dedi.
 
“YOĞUN BİR MÜZİK DİNLEYİCİSİYİM”
“Müzikle sürekli iç içeyim, icra etmekle kalmıyorum. Yoğun bir müzik dinleyicisiyim” diyen Şan, “Farklı müzikler de dinlerim. Dolayısıyla aslında hayatımın merkezinde diyebilirim müzik için. Ben yeniliğe bir açık adamım. Zaman zaman revaçta olan müzikler oluyor. Bu her zaman oluyor ve olacak.  Eskiyi de yitirmeden, saplanıp kalarak değil de kendini yenileyerek devam etmek lazım” şeklinde konuştu. 
 
“HER MİLLETİN KÖKLÜ MÜZİĞİ YOK”
Şan, “Her ülkenin, her milletin köklü müziği yok. Ama bizim köklü müziğimiz var. Köklü müziği olan ülkeler çok az. O ülkenin doğumunu, ecdadını, tarihsel duygusunu anlatan müzik biz de var o yüzden çok şanslıyız. Çok türkü dinlemiyor olsalar dahi, fikir sahibi olmaları gerekir çünkü bu milli bir mevzu” diye anlattı.
 
“KENDİ MELODİLERİNİ KAYBETMESİNLER”
Şarkının öyküsünü anlatan Şan, “Bir kafede oturuyordum. Oradan kalkıp yürümeye başladım. Yağmur çiseledi ve o yağmurda ‘Hadi Ben Kaçtım’ eseri çıktı” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Dinleyiciler kendi melodilerini kaybetmesinler. Herkesin kendi melodisi vardır. Zaman zaman uzaklaşıp yakınlaşır. Ama asla kaybetmesinler.”
 
Gülçin AKIN