Kepez Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı geçtiğimiz gün belediye binasında gerçekleşti. Gündem dışı konuşmalarda Aralık ayın değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Birol Arslan, Kepez’deki yenilikleri de açıkladı.
Başkan Arslan’ın konuşmasındaki başlıklar şu şekilde oldu:
 
AKUT İLE İŞBİRLİĞİMİZ BAŞLIYOR
”Akut kurtarma derneği ziyaretimize geldiler. Beldemizde olası doğal afetlerde yapabileceklerimizi gördük. Bu görüşme son derece yararlı geçti. Akut ile işbirliğimiz başlıyor.”
 
“ZEKİ ERDOĞAN PARKI’NI AÇTIK”
“Benim de öğretmenim olan ve kepezde pek çok öğrencinin öğretmeni olan merhum Zeki Erdoğan adına Boğazkent Mahallemizde yapılan çocuk parkının açılışını; Muharrem Erkek, Erdoğan ailesi ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirdik.”
 
“KEPEZ’DE İLK DEFA DEVE GÜREŞİ DÜZENLEDİK”
“Festivalimizin açılışına mehter takımı, Ege ve Marmara bölgelerinin baş develeri ile coşkulu bir giriş yaptık. Türkiye’nin boğaz manzaralı ilk ve tek deve güreşi arenasında düzenlemiş olduğumuz güreşlerde ilkleri gerçekleştirdik. Özenli ve iyi planlanmış deve güreşi festivalimizde hiçbir aksaklık yaşanmaması, halkımızın ve gelen misafirlerimizin eğlenceli ve keyifli bir gün geçirmeleri bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Bu organizasyonda emeği geçen Belediye Meclisi üyelerimize, Necdet Uçar’a, Abbas Bozkurt’a ve her bir bucağının sevilen isimleri olan düzenleme komitesine ayrı ayrı komitesine teşekkürlerimi sunuyorum. “
 
“OTOBÜS DEVİR PROTOKOLÜ İMZALADIK”
“Hızla büyüyen Kepez’in en önemli sorunlarından ulaşım sorunun çözümü konusunda halka hizmet anlayışımızla uyuşan, aynı duyguları paylaştığımız Çanakkale Belediyesi’nin belediyemize hibe ettiği iki otobüs için devir protokolünü imzaladık. Otobüslerimiz şu an yollarda, hemşehrilerimizin hizmetindedir. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Meclis üyelerine, Kepez halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
“35 MEHMETÇİĞİMİZİ ANDIK”
“13 Aralık 1914 yılında kepez Sarısığlar açıklarında batırılan donanmamızın en iyi gemilerinden olan Mesudiye zırhlısında şehit olan 35 Mehmetçiğimizi andık. “
 
“MAHMUT ESKİ YÖRÜK’Ü MİSAFİ ETTİK”
“Türkiye’nin ender süt kooperatiflerinden olan Türe Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük’ü, Turhan Mildon Kültür Merkezimizde misafir ettik. Deneyimlerinin önümüzdeki süreçte bizlere çok katkı sağlayacağını biliyoruz.”
 
“YENİ YILA MERHABA KONSERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
“Çanakkale barış korosunu yeni yıla merhaba konseri ile Turhan Mildon Kültür Merkezimizde misafir ettik. Son derece eğlenceli geçen konser için, Koro Şefi Mete Gökçek’e ve tüm koristlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”
 
“S.S. KEPEZ HALK ÜRETİM KOOPERATİFİ İLE BULUŞTUK”
“Dünya Kooperatifçilik Gününde Kepez’de yeni kurulan, fazlasıyla önemsediğim Sınırlı Sorumlu Kepez Halk Tüketim Kooperatif üyelerinin davetiyle kahvaltı etkinliğinde buluştuk. Kepez’de halkımızı sağlıklı ürünlerle buluşturmak için yola çıkan birbirinden değerli arkadaşlarımı çizdikleri yol ve emekleri için takdir ediyorum.”
 
“HAMİDİYE MAHALLEMİZİ TAMAMLADIK”
“Gerek göreve gelmeden önce yaptığımız anket çalışmalarında, sorun tespitlerinde gerekse göreve geldiğimiz geribildirimlerde hızla büyüyen Hamidiye Mahallemizin altyapı ve üstyapı çalışmalarının aciliyetini gördük. 57 bin 378 metrekare beton market ve 4 bin 47 metrekare yağmur suyu hattı ile Hamidiye Mahallemizi tamamladık, görüntüsünü değiştirdik. Şimdi başladığımız peyzaj çalışmalarımız ile hepimizin guru duyacağı modern bir mahalle yaratmış olacağız.”
 
“YENİ YILI COŞKU İLE KUTLADIK”
“Yeni yılı, Yılbaşı Sokağında eğlenceli çok büyük bir kalabalık ile coşku ile kutladık. Yeni yılın beldemize, ülkemize ve tüm dünyaya barış dolu güzellikler getirmesini diliyorum.“
 
Sevi Gözay UĞURLU