‘Veda’ şarkısı ile müzik listelerinde yerini alan Ebral Aydın, şarkısının hikâyesini kendisini dinleyenler ile paylaştı. Farklı projeler için çalışmalara devam eden Aydın, ‘Veda’ ile aslında merhaba dediklerini belirtti.
 
Yakında çıkacak olan projelerle ilgili koşuşturma içerisinde olduğunu belirten Ebral Aydın, tekli parçası ‘Veda’ hakkında duygularını dinleyicileri ile paylaştı. Şarkının sözleri kendisine müziği ise Mahir Kesgin’e ait olan ‘Veda’ şarkının video klibinin yönetmenliğini ise Erhan Makar üstlendi.
 
“ŞİMDİ ‘VEDA’ ŞARKISI İLE BİRLİKTE DEVAM EDİYORUZ”
Kendisinden bahseden Ebral Aydın, “Artvin, Hopa’lıyım. Liseye kadar eğitimi orada tamamladım. Daha sonra İstanbul’a konservatuvar okumak için geldim ve halk müziği eğitimi aldım. 2011’de bir albümüm çıktı. ‘Deniz Gözlüm’ isimli şarkı ile müzik piyasasına adım attık. Şimdi ‘Veda’ şarkısı ile birlikte devam ediyoruz” dedi.
 
“ ‘VEDA’YI BİR MERHABAYA DÖNÜŞTÜRMEK GİBİ BİR FİKİRDİ”
‘Veda’ şarkısının hikâyesini anlatan Aydın, “Müziğe biraz ara vermiştim, o dönemde başka işler yapmıştım. Düşünmeye odaklı olduğum, farklı hikâyelerimin olduğu bir dönem vardı. Dönüşünde de böyle söz çıktı. Değerli kardeşim Mahir ile birlikte müziğini yaptık. Sağ olsun bestesiyle şarkıya hayat verdi. ‘Veda’yı bir merhabaya dönüştürmek gibi bir fikirdi aslında. O şekilde bir başlangıç yaptık. Mevsimi olduğu için biraz daha duygusal olsun da istedik. ‘Veda’ dedik ama aslında ‘merhaba, biz başladık’ demek istedik” ifadelerini kullandı.
 
“AMA DİNLEYİCİLER DOĞRU VE İYİ OLANI AYIRT EDİYORLAR”
“Gençler artın son yıllarda rap dinliyorlar” diyerek günümüz müziğini değerlendiren Aydın, “Benim de dinlediğim isimler var. Son dönemde rap türünün çok popülerleşmesi, çok işine hakim olmayan gençleri olayın içerisine çekmesi ile biraz dağılmaya başladı. Onun dışında yaşamın içindeki olaylar ile bağlantı kurularak yazılan sözler benim hoşuma gidiyor. Biraz tüketimi toplumu olmuş olmanın getirdiği dezavantajlardan birine dönüşmeye başladı. Ama dinleyiciler doğru ve iyi olanı ayırt ediyorlar diye düşünüyorum. Hak eden, hak ettiği yere zor da olsa ulaşıyor. Gündemde müzik tarzı var diye herkesin direkt atlaması iyi olur” diye konuştu.
 
“FERDİ TAYFUR’DAN BİR ŞARKI OKUDUM, KLİBİ ÇEKİLDİ”
Yeni projelerinden de bahseden Ebral Aydın, “Stüdyo çalışmalarımız var. Benim eski şarkılarımdan sanatçı dostlarımızın okuduğu şarkılar verdi. ‘Deniz Gözlüm’, ‘Sebebi Sensin’, ‘Dalgalan Karadeniz’ gibi. En son Yavuz Bingöl ‘İstanbul’ diye bir şarkımı okudu. Daha önceden okumadıklarımı da akustik stüdyo kaydı aldık. Yakın zaman küçük video klip haline getireceğiz.  Ocak ayı içerisinde sanat camiasında bilinen isimlerden kadın sanatçı arkadaşımız ile düet çalışmamız var. Ferdi Tayfur’dan bir şarkı okudum, klibi çekildi, şu an hazır” bilgisini verdi.
 
Gülçin AKIN