Proje hakkında bilgi veren Tok, sokak hayvanları için konser düzenleyerek, sokak canları için yapılan ameliyathaneye destek olduklarını belirtti.
 
Ses sanatçısı ve zamanda ‘Onların da Gözyaşları Var’ sosyal sorumluluk projesi sahibi Okan Tok, yaptıkları proje hakkında bilgi verdi. Tok,  “Biz sokak canları için bir proje yapıyoruz. Onlara hayvan demiyorum çünkü hayvan kelimesi benim için ağır geliyor. Onlara ‘haycan’ diyorum hatta gelen talepler var, ‘Lütfen Okan bey Dil Kurumuna başvurun, hayvan kelimesini kaldırsınlar, haycan yapsınlar’ diyorlar. Onlar bizim her şeyimiz, onlar için her şeyi yapmaya hazırız. Çok güzel projelerimiz var. Projemizin amacı, sokak haycanlarını korumak, kollamak, daha iyi yaşam şartı sunabilmek. Geçtiğimiz günlerde bir konser düzenledik. Birçok ünlü sanatçının katıldığı, benim organize ettiğim bir konserdi. Hayvan Hakları Federasyonu, HAYTAP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir konserdi ve Marmara Adası’nda sokak haycanları için ameliyathane yaptırılıyor ve son aşamasına geldi, konser gelirimizle bunu başardık. Bu yüzden çok mutluyuz, huzurluyuz” diye anlattı.
 
“BU PROJENİN BİR MEYVESİ OLMALI DEDİK”
Müziğin hayatının içinde olduğunu belirten Tok, “Müziği çok seviyorum ve yıllardan beri müzikle uğraşıyorum esasında ama bir türlü müziği elime alıp da zirveye çıkamadım. Eski Assolist Seçil Heper hanımefendiden eğitimliyim. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzik Yorumcuları Derneği üyesiyim aynı zamanda. En son Umut Akyürek hanımefendi ile tanıştıktan sonra bir şarkı yapmaya karar verdik ve madem böyle bir proje yapıyoruz, bu projenin bir meyvesi olmalı dedik ve şarkı yapmaya karar verdik. ‘Onların Da Gözyaşları Var’ isimli bir şarkı yaptık. Umut hanıma ben şarkının demosunu dinlettiğimde son derece beğendi ve ‘Ben muhakkak bu projenin içerisinde varım. Hatta düet yapalım’ talebinde bulundu. Biz bu şarkıya düet yaptık, piyasaya çıkarttık ve şimdi tüm dijital platformlarda ilerliyor. Şarkının desteklenmesi çok önemli çünkü Youtube tıklanması yine yapılacak olan ameliyathanenin giderine kullanılacak. Biz istesek bir gecede tavan yapabilirdik eğer Youtube’da izlenme almadık. Alnımızın akıyla şu anda 71 bindeyiz. Alnımızın akıyla gelebilecek bir rakamdır bu. Daha da devam edecek” diye anlattı.
 
“ÇANAKKALE’DE OLSAYDIM 5 TON DEĞİL 20 TON TOPLARDIM”
“Bu şarkı tam bana göre oldu. Umut hanımın sesine de çok yakıştı. Bundan sonra sesimize yakışan, iyi şarkılarla devam edeceğiz“ diyen Tok, konser organizasyonu ile ilgili düşüncelerini ise şu şekilde paylaştı: “İlk konserde o kadar uğraştım ki sesimizi duyurmak için, konser sonunda kendi çabalarımla 5 ton mama topladık ki konserimiz ücretsizdi. Belki Çanakkale’de olsaydım 5 ton değil 20 ton toplardım. İstanbul’daki insanlar çok duyarsızlar. Sadece lüks yaşamak ya da sosyal medyada kedileri, köpekleri ile fotoğraf koyup fakat kapılarını çaldıklarında ‘Biz hayvan dostuyuz ama herhangi bir ücret var mı, para alacak mıyız’ tepkiler veren, konserimize gelmeyen kişiler oldu. Bunların içinde büyük isimler de var açıkça söyleyeyim. Ama biz yine de başarıyoruz. Şu anda ‘Onların Da Gözyaşları Var’ şarkısını duyurduk. Ameliyathanemiz açıldıktan sonra onun da paylaşımları ile herkes daha çok görecek ve güvenecek.”
 
YARIM ETMEK KİM MİLYONER OLMAK İSTER YARIŞMASINA BİLE KATILDI
Sokak hayvanlarına yardım etmek için Kim Milyoner Olmak İster yarışma programına bile katıldığını söyleyen Tok, “Amacımız, ses getirmekti. Birinci soruda elenmekteki insanlar bir şekilde duysun, görsün, dikkat çekelim istedik. Ben orada bir trilyonu kazansaydım ses getirecektim ya da hiç kazanmasaydım ses getirecektim. O yüzden bunu yapmak istedik. Bunla bile bir başarı oluşturduk. Sosyal medyada çok güçlü olduğunuzda, kişiler size daha güzel tepkiler veriyor. Şu an üçüncü konser için kendiliğinden arıyor sanatçılar. Üçüncü konser yaza inşallah gümbür gümbür geliyor” şeklinde konuştu.
 
“SANATÇILARIMIZI KONSERLERİMİZDE İSTİYORUZ”
Tok, memleketi Gelibolu Belediyesi’nden de desteklerini isteyerek, “Bu konserleri burada da yapın diyebilirler. Onlar için de çok güzel olur çünkü gerçekten Umut Akyürek hanımefendi bizim yanımızda. Hiçbir ücret talep etmeden bize destek veriyor. Zeynep Dizdar, Faruk K, Billur Kalkavan, Pınar Soykan gibi birçok sanatçı vardı konserimizde. Biz bu sanatçılarımızın dışında ayrıca A plus sanatçılarımızı da konserlerimizde istiyoruz. Onun için çaba sarf edeceğim. Güven geldiğinde insanlar da geliyor zaten önemli olan o güveni verebilmek. Gönüllü olarak çalıştık ve bu parayı yerine gönderdik diyebilmek” dedi.
 
Gülçin AKIN