Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Maradona’ isimli tekli şarkı çalışması ile dinleyicilerin beğenisini kazanan Merve Holefter, çalışmalara hızla devam edeceğini söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvar Türk Müziği Bölümü mezunu olan Holefter, şarkısı ile ilgili düşüncelerini anlatarak, “Aslında bu şarkıyı ben tribünler için yazdım. Stadyumda maçı beklerken çalınan şarkılar vardır, o niyetle yazdım çünkü futbolu çok seviyorum. Galatasaray takımını tutuyorum ve çok büyük futbol tutkum var. Trabzon Lisesi’nde okurken futbol takımında da yer aldım. Babamın futbol tutkusu vardı. Akşamları beraber futbol seyrederdik” diye anlattı.
 
“MARADONA’YI YAZARKEN 3 AY YURTDIŞINDAKİ MÜZİKLERİ ARAŞTIRDIM”
“Ben insanların müzikteki arayışlarına çok saygı duyuyorum ama bizim geldiğimiz zamanda çok hızlı değişmiyordu müzik” diyen Holefter, “Bu yüzden bocaladık ne yapalım diye. Trap mi yapalım rap mi yapalım yoksa pop mu yapalım? En iyisi biz kendimiz ne isek o olalım. ‘Maradona’yı yazarken 3 ay yurtdışındaki müzikleri araştırdım. İnsanlar ne hissediyor, bunu yakalayarak yazmaya çalıştım. Ama bazen ne oluyor hit diye çıkıyorsunuz yola bambaşka oluyor, hit değil diye çıkıyorsunuz başka oluyor parça. Biz devamlı müzik ürettiğimiz için, bir gün bir yerde bir şeyler olacaktır. Bir parçayı hit yapan şey o toplumun o anki psikolojisi olduğuna inanıyorum. Bunu fark ediyorsunuz müzik yaparken. Bu çok büyük bir denk düşürmek olayı” diye düşüncelerini anlattı.
 
“O ŞARKIDA BAMBAŞKA BİR MERVE GÖRECEKSİNİZ”
Holefter, çok fazla şarkı ürettiğini söyleyerek, “Artık acele etmemeye karar verdim. Sindire sindire yapacağım. Ben bir promosyon aşamasındayken aynı zamanda çok genç bir rapçi arkadaş ile bir düetim çıkacak. Onu projesi olarak çıkacak. O şarkıda bambaşka bir Merve göreceksiniz. Şimdi ‘Mardona’ şarkısının yeni bir versiyonu geliyor. Fatih Bulut’un aranjörü yapıyor, Hüseyin Çeliker. Kendisi şarkıya versiyon yapmayı teklif etti ben de kabul ettim, bakalım neler olacak” diyerek çalışmalara devam edeceğini belirtti.
 
Gülçin AKIN