‘Yaramsın’ isimli şarkıyı ilk duyduğunda çok etkilendiğini söyleyen Gizem Kara, şarkısı hakkında düşüncelerini dinleyicileri için paylaştı. Kara, “Anne tarafından Karadeniz kızıyım, baba tarafından Bandırmalıyım. Müziğe ufak yaşlarda başladım çünkü müzik ‘ben şarkı söylemeyi’ seviyorum diye başlanacak bir şey değil. Bu anlamda yapan arkadaşlar maalesef var ama ben o şekilde başlamadım. Müzik benim için başka bir şey. O zamandan bu zamana devam etti. Müzik yoluma profesyonel olarak TRT İstanbul Radyosu’na seçilerek başladı. Orada eğitim süreci oldu. Sonrasında ilk Karadeniz’e adım atarak Karadeniz müziğine yer verdim kendimde. Televizyon programlarım oldu, Karadeniz şov programını yaptık. Artık dedik ki, bizi her anlamda seviyorlar, Karadeniz müziği, Türk halk müziği, arabesk müziği gibi. Ama herkesin ruhunda bir şey ağır basar ya, o benim içimdeki arabesk fantezi ruhu çok daha ağır basıyordu. Müzik evrenseldir ama arabesk ve fantezi başka bir yer aldı” dedi.
 
“TEK AŞKIM İŞİM”
“ ‘Yaramsın’ isimli parçayı ilk dinlediğimde çok farklı bir his bıraktı kalbimde ve bunu kesinlikle okumam, seslendirmem ve duyurmam gerekiyor dedim” diyen Kara, “Kemal Aslan ile beraber böyle bir oluşum içerisine girdik” dedi. Kara, duygularından da bahsederek, “Şu anda tek aşkım işim. İşimi çok seviyorum, işimde ne kadar ilerleyebilirsem, duygularımı, hissiyatımı dinleyicilere ne kadar verebilirsem en büyük aşkım zaten beni sevenler. Bugün veya dün yaşamış olman gerekmiyor bu duyguları dökebilmek için” diye anlattı.
 
“ARABESK BİZİM İÇİMİZDE OLAN, YAŞATTIĞIMIZ BİR KÜLTÜR”
Kara, arabesk müziğin son zamanlarda kitle farklı yere kaydığından dolayı kendini kaybetmiş gibi gözükse de asla kaybetmeyecek tek müzik olduğunu söyleyerek, “Bizim çok büyük değerlerimiz var arabeskte. Ciddi anlamda bir Müslüm Gürses hayranıyım. Benim gibi Müslüm Gürses hayranı olan çok fazla kişi var. Aslında arabesk bizim içimizde olan, yaşattığımız bir kültür. Ne kadar diğer tarz müzikleri dinlesek de dönüp dolaşıp arabeske bağlayarak bitiriyoruz geceyi. Bu bizim şu andaki neslin de gelecek olan neslin de asla vazgeçmeyecek bir şey. Sadece biraz yoğunlaşmak gerektiğini düşünüyorum, biraz yenilik gerektirerek, yeni tarz şarkılarla arabeski yeniden gündeme getirmenin doğru olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
“ARABESKİN ESKİ KÜLTÜRÜNE DÖNECEĞİNE HİÇ ŞÜPHEM YOK”
Kara, “Ben inanılmaz şanslı bir çocuktum. Annem hem çok Karadeniz müziğini çok severdi. Babam Türk halk müziğini çok dinleyen ve söyleyen, sesi çok güzel bir adamdı. Kültürümüzü bize arabesk, Türk Halk müziği, Türk sanat müziği olsun çok ciddi anlamda yerleştirdiler. Şimdiki nesle de çok kızmamak lazım. Biraz ebeveynlerin çocuklarına müzik anlamında ‘zamanında biz bunları dinlerdik’ diyerek aşılamaları gerektiğini düşünüyorum. Arabesk ve fantezi yapan bir sanatçı için zorlu bir süreç veya bu tarz müziklere adanmış insanlar için. Günümüzde pop ve rap müzik ağırlıklı. Pop veya rap dinlemediğim anlamına gelmez bu farklı bir kültür. Arabeskin eski kültürüne döneceğine hiç şüphem yok” dedi.
 
Gülçin AKIN