Her yıl ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi  tarafından düzenlenen ‘Ne var, Ne yok’ sergisinin yedincisi gerçekleştirildi. Sergide, Geleneksel Türk Sanatları, Resim lisans ve lisansüstü, Seramik ve Cam, Grafik Tasarım ve Tekstil Tasarımı bölümlerinin öğrencilerinin eserleri yer aldı.
Düzenlenen sergiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden,  Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekan V. Prof. Dr. Dinçay Köksal, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Can Metin, Fakülte Sanat Koordinatörü Prof. İhsan Doğrusöz, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Sergiye katılan ziyaretçilere bu sene de tarhana çorbası ikramında bulunuldu.
 
“ÜRETİMLE BİR ARAYA GELMEK BİRLİKTELİKLERİN EN GÜZELİDİR”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Dinçay Köksal açılış konuşmaları yaparak, öğrencileri tebrik ettiler. Kavramsal Sanat Topluluğu Akademik Danışmanı, Resim Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Umut Germeç, düzenledikleri sergi ile ilgili kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Germeç, “Geleneksel ‘Ne var ne yok’ GSF bölümler etkinliğinin bu yıl 7.sini gerçekleştiriyoruz. Üretimle bir araya gelmek birlikteliklerin en güzelidir. Öncelikle sergide çalışmaları yer alan öğrencilerimize, onları düşünce ve uygulama açısından yetiştiren, geliştiren öğretim elamanı arkadaşlarımıza, etkinliğin gerçekleşmesi için gerekli özeni gösteren bölüm başkanlarımıza ve dekanlığımıza çok teşekkür ederiz. Sergi salonunun eksiksiz düzenlenmesini özenle gözeten fakülte sekreterimize de ayrıca çok teşekkür ederiz. Şimdi terkibi güzel, geleneksel tarhana çorbamızın sıcaklığıyla sergimizi gezelim” diye konuştu.
 
100’e yakın öğrencinin eserlerinin yer aldığı serginin açılış programında ayrıca Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin dans gösterisi gerçekleşti.
 
Sevi Gözay UĞURLU