Boğaz Tv'de Gündem Özel programında  Ahmet Gülenç'in konuğu olan Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider 15 Temmuz darbe girişimi hakkında, "15 Temmuz henüz daha çok sıcak. Bununla ilgili sosyologlar,psikologlar çalışacaklar.Buradaki hikayeler iyi irdelenecek iyi anlaşılacak. Bu süreç aslında hiç bitmeyecek, iyilerle kötülerin mücadelesi tarihin en eski mücadelesi ve dünya var olduğu sürece de olacak." şeklinde konuştu.

 Ayhan Gider, 15 Temmuz tarihinden sonra Çanakkale'deki gözlemi için şunları söyledi:
"Çanakkale'de 15 Temmuz'dan sonra daha birbirine kenetlenen bağlanan insanlar görüyorum. Çanakkalenin her tarafında Demokrasi Mitingleri yaptık . Bir çok yerde gördük ki fikri zikri ne olursa olsun insanlar hep birlikte mücadele veriyorlar. Bunların bize karşı zarar vermek için kalkıştıkları bu eylemin tam tersine insanların birbirlerine daha çok kenetlediğini ve milli beraberliği daha çok pekiştirdiğini düşünüyorum."

 Gider cemaat ve paralel yapının birbirinden ayrı olduğunu söyleyen için, "Bugünlerde  "cemaat başka paralel başka" diyorlar. O paralelci denilen subayı da onlar yetiştir miyor mu? Bugün bir mücadele var ve  bu mücadele Fetullah Terör Örgütü ile. Bu örgütle mücadele ederken bunu sulandıran her eleman örgüt elemanıdır.Bu örgütle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." dedi.
 
Ayhan Gider, FETÖ yapılanmasının din ile bağlantısı hakkında ise "Bunların dini İslam dini değildir." dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, "Bunların yeni bir dini var fakat bu İslam dini değil. Bunların ayrı bir dini var. O dinde yalan serbest, o dinde gizlilik var, o dinde samimiyet yok. Onlar hocalarına samimiler.Ben o dini reddediyorum. Ben o dinden değilim, benim dinim de onların dini değil." 

Demokrasi mitinglerinde halkın her kesiminin bir arada, birlikte olduğunu belirten Gider, sakallı cüppeli bir amca ile alkol içen bir kişinin yanyana oturmuş Cumhurbaşkanın hitabını seyrederken çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştığını belirterek, "Biz bir bütünüz. Dindarıyla,dinsiziyle,Alevisiyle,Kürdüyle,Türküyle,Çerkeziyle,Lazıyla... Kimi koyarsanız koyun biz bir bütünüz. Biz Türk milletiyiz. Bu milletin içinde şalvarlı amca da var, başörtülü teyze de var. Dövmeli,mini etekli,piercingli,uzun saçlı vatandaşlar da var. Herkes bu milletin içinde.Bu milleti kimse bölemez,parçalayamaz." dedi.

Gizem Tuğçe BAYHAN


Kaynak: Haber Merkezi