Çanakkale’nin tanınan isimlerinden marka vekili Murat Pişkin, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmalığı görevine atandı. Pişkin, yaptığı açıklamada, Kuzey Makedonya’da birçok Türk’ün yaşadığını vurgulayarak, “Bir elmanın yarısı Anadolu ise diğer yarısı Balkanlardır” ifadelerini kullandı.
 
Balkan Üniversitesi’nin Anadolu ile Balkanlar arasında köprü kuracağını söyleyen Marka Vekili Murat Pişkin, Türkiye’nin destekleriyle kurulan ve Üsküp’te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin Üsküp’ün ülkenin medeniyet ve kültürü açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirtti. Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevine atandığını duyuran Pişkin, “Kuzey Makedonya’da birçok Türk yaşıyor. Bir elmanın yarısı Anadolu ise diğer yarısı Balkanlardır. Üsküp Yahya Kemal’in, Mehmet Akif Ersoy’un, Şemsettin Sami’nin çıktığı topraklardır. Müslüman Türkler medeniyetlerini Buhara’dan doğurdular. Buhara’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan da Balkanlara getirdiler. Ahmet Yeseviler, Hacı Bektaşiler ve Yunus Emreler nasıl Anadolu’nun mayasını tutturdularsa Balkanlarda da sarı Saltuklular ve Gülbabalar orasının mayasını tutturdu. Bu yüzden İstanbul, Bursa, Erzurum bizim için neyse Üsküp’ te bizim için odur” şeklinde konuştu.
 
ANADOLU İLE BALKANLAR ARASINDAKİ KÖPRÜYÜ KURACAK
Pişkin, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin 2006 yılında Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te Türkiye’nin desteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle kurulduğunun altını çizerek, Balkanlarda her vatandaşın Türkiye’yi yakinen takip ettiğini, kalbi Türkiye ile attığını dile getirdi. Üniversite bünyesinde birçok bölüm bulunduğunu belirterek, İngilizce eğitim verildiğine dikkatleri çekti. Üniversitenin Rektörlüğüne ise Hacı Bayram Veli Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem atandığı bilgisini de veren Murat Pişkin,  “Biz de üniversitenin eğitim kalitesini, faaliyetlerini duyurmak, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin balkanların en iyi üniversite olması için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı. Pişkin, üniversitenin ÖSYM tercih kılavuzunda da yer aldığını da söyleyerek, üniversitenin Anadolu ile Balkanlar arasındaki köprüyü kuracağını belirtti.
 
REKTÖR DANIŞMANI MURAT PİŞKİN KİMDİR?
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu siciline 1245 sicil no ile kayıtlı Marka vekili Murat Pişkin, Türkiye de İşletme fakültesini mezunu olup, aynı zamanda Adalet Yüksekokulu okudu, daha sonra Yurtdışında Kuzey Makedonya’da Hukuk eğitimi alarak iyi derece ile mezun oldu.  Ankara TOBB birliği sektör Meclis üyesi olup, aynı zamanda Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanlığı Görevini yürütmektedir.
 
Sevi Gözay UĞURLU