Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kaya Üzen, 2019 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak, 2020 yılından iş dünyasının beklentilerini dile getirdi.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Aralık ayı olağan meclis toplantısı Teknopark’ta düzenlendi. Meclis Başkan Vekili İzzet Arıcı başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin katılımları ile gerçekleşen toplantıda Borsanın 2020 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Toplantıda söz alan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen 2019 değerlendirmesi yaparak, 2020 yılından iş dünyasının beklentilerini dile getirdi. Başkan Üzen; “2019 yılını uğurlamamıza sayılı günler kaldı. Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2019 yılında ülkemiz ekonomisinde yüksek volatilite ve dış finansman ihtiyacı ile jeopolitik gelişmelerin yaratmış olduğu belirsiz görünümün de etkisiyle, 2019 yılının ülkemiz için çok da kolay bir yıl olmadığını, özellikle iş dünyası açısından zor ve sancılı bir süreç geçirildiğini söyleyebiliriz. 2019 yılı artan korumacılık politikalarıyla küresel ticarette son 10 yılın en düşük büyüme verilerinin kaydedildiği bir yıl oldu” dedi.
 
“2020 YILINA YENİ UMUTLARLA GİRİYORUZ”
Ekonomi yönetimi tarafından iş dünyası ile istişare içinde alınan tedbirler ve reel sektöre sağlanan destekler sayesinde en kötü dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, “Harekete geçirilen destek mekanizmaları ve üretime yönelik güçlü adımlar, son dönemde yaşadığımız darboğazdan çıkmamıza ve 2020 yılına yeni umutlarla girmemize imkan sağlıyor” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Üzen, 2019 yılında Çanakkale Ticaret Borsasının verdiği hizmetler ve çalışmalar ile ilgili Meclis üyelerini bilgilendirerek, hizmetlerinin yeni yılda da katlanarak artacağına olan inancım tam olduğunu söyledi. Üye odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Üzen, “Bu çalışmalara yenilerini ekleyeceğiz. Çanakkale Ticaret Borsasının gelecek vizyonunu oluştururken üyelerimizle beraber Çanakkale’yi kapsayan bir anlayışla konuya yaklaşıyoruz. Bu vizyonu, üyelerimizi dinleyerek, istişare ederek, ortak akılla ve birlikte oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Aralık ayı olağan Meclis toplantısında 2019 Kasım ayı Meclis Kararı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı, 2019 Kasım Ayı mizanının görüşülmesi, 2020 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi, 2020 Bütçe Tasarısı ve 2019 Aralık Ayı Faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile ilgili konular karara bağlandı. Toplantının sonunda Meclis Başkan Vekili İzzet Arıcı, Çanakkale Ticaret Borsası çatısı altında yapılan çalışmalara destek sağlayan meclis ve komite üyelerine teşekkür ederek, “Yıl boyunca büyük fedakarlık göstererek çalışmalarını sürdüren yönetim kurulumuza, başkanlık divanımıza, meclis üyelerimize, komite başkan ve üyelerimize, personelimize teşekkür ediyorum. 2020 yılının Çanakkale iş dünyamız için fırsatlar sunmasını diliyorum” dedi. Toplantı sonunda Meclis Katip Üyesi Sinan Yücel’in doğum günü münasebeti ile pasta kesilerek yeni yaşı tebrik edildi.
 

 


Kaynak: Haber Merkezi