‘O Ses Türkiye’ yarışması ile kendisini Türkiye’ye tanıtan Ferat Üngür, “Şarkılara yaklaşımım şu ki; hissetmediğim şeyi okumuyorum. Hissettiğiniz anda karşıdaki insan da bunu alıyor” diyerek, kendisini şu şekilde anlattı: “Diyarbakır’lıyım, Dicle Üniversitesi’nde tarih bölümü bitirdim ve 2015 yılında Adıyaman Üniversitesi Müzikoloji bölümü kazandım. Dört yıldır Adıyaman’da konservatuvar eğitimi alıyorum. O Ses Türkiye’den önce TRT’de ‘Sıra Sende’ ses yarışması vardı, orada finalde elenmiştim. Halkın oyları yoktu orada, O Ses Türkiye’de ise halkın desteği ve oyları ile birincilik elde ettim. Yarışmadan hemen sonra Murat Boz ile ‘Leylim Ley’ teklisini çıkardık. Sonrasında benim ‘Yare Gideyim’ bestemi çıkardım. Üçlü mini bir albüm çıkarmamın ardından şimdi sekiz şarkıdan oluşan bir albüm geliyor. Onun da son demleri, çok yakında albüm bitecek ve klip çekimi olacak” dedi.
 
“ALBÜMÜN İSMİ ‘SIZI’ ”
Aktif bir şekilde müzik hayatının devam ettiğini söyleyen Üngür, “Universal Müzik’in de destekleriyle, katkılarıyla güzel işler yapmaya çalışacağız. Albüm, çok farklı oldu. Benim kafamda olan oydu. Bir gün bir albüm yaparsam, çok farklı tarzı bir arada bulunduracaktım. Siz söyleyebildikten ve o hissiyatı verebildikten sonra tarzın bir anlamı kalmıyor açıkçası. Aktif olarak birçok tarzı dinledim. Hayatımın belli evrelerinde farklı müzik tarzları hayatıma girdi. Albümün ismi ‘Sızı’. Bugüne kadar bir sızı olarak yüreğimde kalan şeyleri müzik adına yer alacak. Albümde pop bir şarkım var. İki tane türkü var. Bir arabesk eserimiz var Seda Sayan ile birlikte düet yaptığımız. Seda Sayan’ın yıllar önce okumuş olduğu ‘Gerçekçi Ol’ isimli şarkıyı beraber düet yaptık. Benim bestelediğim iki eser var albümde. Birçok tarzın bir arada bulunduğu renkli bir albüm olacak” açıklamasında bulundu.
 
“RUHUMU KATTIM BU ALBÜME”
“Mesele sizin amacınız olduğu zaman artısını eksisini düşünmüyorsunuz” diyen Üngür, “ Sizin kaliteli bir şey ürettiğinizi insanlar zaten alacaktır. Sıkıntılı süreçler yaşanabilir ama iyi bir şey yaptığınız zaman insanlar bunu fark ediyorlar. Çok hissiyatlı bir albüm oldu, ruhumu kattım bu albüme. Beni sevenler, dinleyenler, kendilerine ait bir şey bulacaklardır” diye konuştu.
 
“TÜRKÜ, BENDE ÇOK FARKLI BİR NOKTADA”
Üngür, “Türkü, bende çok farklı bir noktada. Hissiyatlı bir adamım ve duygulara çok önem veririm. Duygulardaki gerçekliğe çok önem veririm. Türküler de tamamen o gerçekliği veren sözler, besteler oluyor. Aşık Veysel’in bir türküsünü okuduğunuz zaman, onun gerçekliğini biliyorsunuz. Bir de o sözlerin gerçekliği, yaşanmışlığı var. Gerçekliğe dayanan bir temeli var.  Bu ayrı bir duyguya vesile oluyor. Türküleri ayrı kılan nokta bu. Ben bütün tarzları severim ama türküler çok ayrı bir noktada” şeklinde anlattı.
 
 
Gülçin AKIN