Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, 2014 yılında Çanakkale’de kurulan, 2017’de anonim şirkete dönüşen, İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programlarıyla ekibini büyüten ve günümüzde artık dünyanın önde gelen teknoloji firmalarına projeler üreten Nara Eğitim Teknolojileri’ne ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarette İş ve Meslek Danışmanları Ayşegül Bozkurt, Pınar Alev Ülger ve Şeyda Topuz; firmanın CEO’su ve kurucu ortağı Zafer Karadayıile birlikte çalışanlarla görüşüp VR arttırılmış gerçeklik, 3 modelleme gibi Naran’ınileri teknoloji çalışmaları hakkında bilgi aldı, bazı çalışmaları deneyimleme şansı buldu. Ziyaret kapsamında İş ve Meslek Danışmanları Zafer Karadayı ‘Nara’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YATIRIM YAPTIK VE EKİBİMİZİ DE BÜYÜTÜP GELİŞTİRDİK.
İş ve Meslek Danışmanları Zafer Karadayı, girişimci bir yapısı olduğunu söyleyerek, “Çanakkale Teknopark’ın kurulmasıyla bu girişimci yönümü kullanabilme fırsatım doğdu. Yine akademisyen olan bir arkadaşımı ikna ederek Nara’yı kurduk. Süreç içinde çalışmalarımız daha çok sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerine doğru kaydı. Bu alanda beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla 2017 başında Nara’yı yeniden kurguladık. Üç kurucu ortaklı bir Anonim Şirkete dönüştük. Kurucular olarak aynı hayali kuran ve bir bütünü kusursuz tamamlayan bir takımız. Sanırım bundan dolayı kısa sürede büyük başarılar elde ettik. Her yeni başarıda ve projede ekibimize yatırım yaptık ve ekibimizi de büyütüp geliştirdik. Biz ileri teknoloji alanında çalışan ve ARGE/Tasarım yapan bir girişimiz. Bu nedenle yüksek kalitede insan kaynağına ihtiyaç duyuyoruz. Bizim tüm varlığımız insan kaynağımız. Aynı zamanda da Çanakkale gibi Anadolu’nun küçük kentlerinden birindeyiz. Böyle bir kentte bulunmanın bazı avantajları var elbette ama yetişmiş insan kaynağı bulmanın zor olması gibi çok önemli bir dezavantajı da var” ifadelerini kullandı.

MADDİ DESTEĞİ İŞKUR’UN VERMESİ ÇOK ÖNEMLİ
İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programları kurtarıcıları olduğunu söyleyen Zafer Karadayı,   “Özellikle de Geleceğin Meslekleri desteklerini aktif olarak kullanıyoruz. Şu an kadromuzda bulunan biri hariç tüm arkadaşlarımız İŞKUR İşbaşı Eğitim Programından mezun oldular. Her biri de alanlarında uzman noktasına geldiler diyebilirim. Biz küçük bir kurum da olsak kendi içimizde bir akademi gibi çalışıyoruz ve kendi insan kaynağımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Bu gelişim sürecinde genç arkadaşlarımızın ihtiyaç duydukları maddi desteği İŞKUR’un vermesi çok önemli. Size takımdaki arkadaşların İEP hikâyelerinden bahsetmek isterim. İlk İEP mezunumuz olan Fatih 3D modelleme uzmanı olarak kadromuzda çalışıyor. Ancak programa başladığında bilgisayarla veya 3D modelleme ile ilgili hiçbir bilgisi yoktu. Özverili ve istekli çalışması ve bizim ona ayırdığımız zaman ve emek sayesinde ondan beklediğimizden de iyi sonuçlar aldık. Kısa sürede alanında uluslararası sertifikaları alabilecek uzmanlığa erişti. Hatta 2 yıldır 3D modelleme konusunda verdiğimiz eğitici eğitimlerini Fatih veriyor. Yine Emre bizim ikinci İEP mezunumuzdu. Aynı zamanda üniversitede benim öğrencim olan Emre’yi de bizim alanımızda yetiştirdik. O da takımımızın vazgeçilmezlerinden biri oldu. Özellikle uluslararası projelerimiz artık Emre’den soruluyor. Kadromuza son katılan Mesut da MYO Bilgisayar Programcılığı mezunu.’’Üç İEP mezunu arkadaşımızın yanında halen iki geleceğin meslekleri programı da devam ediyor. Yönetim Bilişim Sistemleri Mühendisi olan Yalçın ve Bilgisayar Mühendisi olan Emre de en kısa sürede yetişecek ve takımımızın vazgeçilmezlerinden olacaklar. Şu ana kadar İEP’den yetiştirdiğimiz tüm arkadaşlarımızı bünyemizde istihdam ettik.Şunu da söylemek isterim ki arkadaşları biz istihdam edemeseydik bile onlar İEP sayesinde edindikleri deneyim çok kıymetli olduğundan sektörde aranan personeller arasında olurlardı. Bu nedenle başka firmalarda da rahatlıkla iş bulabilecek yetkinliğe ulaştılar” diye konuştu.

 


Kaynak: Haber Merkezi