Her yıl geleneksel hale getirilmesi amaçlanan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni kent bazında temsil etmek amacıyla Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Elemanları 2019 Sergisi açılışı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. 27 Aralık Cuma gününe kadar çeşitli eserlerin yer aldığı sergide aynı zamanda Çanakkale’nin sanat yönüne katkıda bulunma da amaçlandı. Serginin açılışına, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Can Metin, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil, Fakülte Sanat Koordinatörü Prof. İhsan Doğrusöz, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esra Çizmeci ve birçok öğretim elemanı katıldı.
 
ESERLER SERAMİK ŞEHRİ ÇANAKKALE İLE BULUŞTU
Öğrencilerin ve vatandaşların da katıldığı serginin açılış konuşmasını Bölüm Başkanı Doç. Yeşim Zümrüt  yaptı. Zümrüt, ulusal ve uluslararası pek çok platformda yer alan bölüm öğretim elemanlarımızın eserlerinin kendi öğrencilerimiz ve seramik şehri Çanakkale ile buluşmasının önemine vurgu yaparak, bölüm öğretim elemanlarına ve bu imkânı sağlayan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi müdiresi Sevim Ateş’in nezdinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ne teşekkürlerini sundu.
 
Sergide öğretim elemanları, Doç. Yeşim Zümrüt, Doç. Ayşe Güler, Doç. Fatih Karagül,  Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar, Dr. Öğr. Üyesi Ergün Arda, Öğr. Gör. Şeyma Bil, Öğr. Gör. M.Berrin Kayman, Öğr. Gör. Şeref Doğan, Öğr. Gör. Mehmet Coşar, Öğr. Gör. Halim Kaya, Öğr. Gör. D. Berna Batur’un eserleri yer alıyor.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN