20 yıldan fazla müzik sektöründe Eflatun ismiyle yer alan sanatçı, “Eflatun benim şarkılarımın rengi. Eflatun benim çok yoğun olarak hissettiğim bir renk olduğu için ve şarkı yazmak, üretmek hayatımda yaptığın en güzel kendimi hissettiğim alan, bizi Eflatun ismi birleştirdi diyebilirim” diye konuştu.
 
“EN GÜZEL SEVMEYİ MASAYA KOYAN BİR ŞARKI BU”
Eflatun, “Sevmekten ziyade, en güzel sevmeyi masaya koyan bir şarkı bu. Bunu sosyal medyada da çok yaşıyoruz. Bir şarkı çıkarıyorsunuz tıklanan mı yoksa en güzel bulunan şarkı mı, sorusu var. bence güzel sevmek lazım” diyerek şarkının hikayesini şu şekilde anlattı: “Şarkının hikayesi sözlerinden anlaşıldığı üzere, ‘Sıktığın yumruk kadar derlerdi kalbin’ cümlesinin ardından hayır diyor şarkı ‘masaya vurduğun yumruk kadardır’. Aşkına sahip çıktığın kadardır yüreğin diyerek başlayan bir şarkı” dedi.
 
“BENİM ÇİVİSİNE KADAR KENDİM ÇAKTIĞIM BİR ALBÜM OLDU”
“Söz, müzik ve düzenleme her şey bana ait. Bu albümde ikinci bir kişi yok aslında” diyen Eflatun, “Benim çivisine kadar kendim çaktığım, binalandırdığım bir albüm oldu. Şarkılardan bir tanesi 80’li yıllarda çok meşhur olmuş bir şarkı, ‘Yağdır Mevlam Su’. Bir cover şarkı da var albümde”  diyerek, ‘ En Güzel Ben Sevdim’ şarkısına çektiği klibin de çok ilgi gördüğünü ekledi. Eflatun, “Klibin yönetmenliğini de ben yaptım. Uzun zamandır çalıştığım bir senaryoydu. Hurdacılığı öğrenmek ve o hayattan bir şeyler esinlenmek için 15 gün hurdacı bir abimizin yanında yatıp kalktım. Üzerinde çok zaman ve emek harcanmış bir klip oldu. Herkes tabi ki emek harcıyor elbette ama daha çok hızlı işler yapılıyor. Ben zamana yaydım bunu. Sayısal verilere takılan biri değilim. Kendimle yarışan, daha önce ürettiğimden daha iyisini üretmeye çalışan biri olduğum için beni bu tatmin ediyor. Bu şarkı da çok büyük tirajlara gidiyor, iyi yerlere gidiyor bunu yadsımıyorum ama benim bakış açım açıkçası o değil” ifadelerini kullandı.
 
“UNUTULMUŞ DUYGULARI TEKRAR MASAYA YATIRMAK İÇİN SANAT VARDIR”
Şarkının duygusal yoğunluğu ile ilgili düşüncelerini belirten Eflatun, “Bu duyguyu yeşertmek, bu duygu öldüyse tekrar yeşillendirmek için de müzik yapıyoruz. Toplum içerisinde unutulmuş duyguları tekrar masaya yatırmak, tekrar güncellemek için sanat vardır. Bu duyguyu yeşertebildiysem ne mutlu bana çünkü sevgi, aşk gibi değerleri unutmaya doğru giden bir dünya var ve sanat burada devreye giriyor. ‘Hayır, aşk böyle bir şey değil’ diye hatırlatma yapıyor, ben de bunun peşindeyim. İyi bir şey yapıyorsanız, çevreniz de iyileşmeye, güzelleşmeye başlar. Bu hepimiz için geçerli. Çok depresif kalktığımız bir gün işe giderken çok tatlı bir insan bize günaydın dediği zaman biraz daha iyiyizdir” şeklinde konuştu.
 
“FANİ OLARAK DÜNYAYA BİR ŞEYLER BIRAKIP GÖÇÜP GİDECEĞİZ”
Son dönemlerde müzik yapmaya çalışan birçok kişinin olması ile ilgili olarak ise, “Herkes şarkı söylediğiniz zannediyor. Herkes hangi işi yapıyorsa, onu yapabildiğini zannediyor ama aslında gerçekten yapabildiği konusunda bir çelişki var. Bu kadar sanatçımız, bu kadar sesimiz olması mümkün değil. Çok uzun bir vadede olunabilen bir olgu sanatçı. Elbette toplum içerisinde insanlar kendilerine sosyal statü edinmek için bu işle uğraşmak istiyorlar ama gerçekten yapabiliyorlar mı? O başka bir kulvar ben kendi kulvarımda yaptığım şey bu. Bizler fani olarak dünyaya bir şeyler bırakıp göçüp gideceğiz. Belki de bizden sonra ‘Ne güzel şeyler üretmiş, Eflatun’muş’ dedirtebilirsek güzeldir” diyerek düşüncelerini açıkladı.
 
Eflatun, albümündeki ikinci şarkı ‘Uçsuz Bucaksız’ şarkısına çalışmaya başladıklarını belirterek, “Ben klip hikayesini yavaş yavaş ören, konular üretmeye çalışan bir insan olduğum için hiç acele etmiyorum” dedi.
 
Gülçin AKIN