Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin’inde katıldığı ve500 günde tamamlanması hedeflenen, İller bankası tarafından yapılan % 50 si hibe olarak yapılan proje İki belediyeni ortak çalışması ‘Ortak Atık Su Arıtma Tesisi’ inşaatı ilçe vaizi Ensar Durmuş tarafından yapılan duanın ardından kurban kesildi.
 
Ortak Atık Su Arıtma Tesisi temel tama töreninde konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Beş yüz gün içerisinde bitecek olan Atık Su Arıtma Tesisinin maliyeti dokuz milyon % 50 si hibe ‘Sürdürülebilir Kırsal & Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP)’ tarafından karşılanacak dört buçuk milyonun bir buçuğunu ise Çardak belediyemiz karşılayacak. İller bakasına borçlanarak yaptığımız, Lapseki ve Çardak beldemizin atıkları buraya basılacak burada temizlendikten sonra Denize verilecek hatta talep edildiği taktirde tarım arazilerinin sulamasında da kullanılabilecek o kadar temiz bir su olacak. Bu proje ilçemiz ve belde belediye için çok önemli çünkü atıklar denize dökülüyor bildiğiniz gibi bu proje tamamlandıktan sonra denizlerimiz çok daha temiz olacak ve gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız ve çocuklarımız sahillerimizde denize girebilecekler” dedi.
 
Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ise“ Yaklaşık üç yıldır sabırsızlıkla bu günü bekliyorduk çok şükür bu gün her iki belediyemizin ortak projesi olan ‘Ortak Atık Su Arıtma Tesisi’ temel atma töreninde hep birlikteyiz. İnşaat firmasının çalışmalarıyla en kısa zamanda bitirilip vatandaşımızın hizmetine sunarız. Başlattık açmakta bize nasip olur inşallah Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi