Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından desteklenen Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları’nın 15’incisi İstanbul'da gerçekleştirildi.
 
Anadolu'nun ortak kültür ve tarih bilincinin gençler tarafından özümsenmesini amacıyla  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından desteklenen Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları devam ediyor. Bu kapsamda 15. Buluşma İstanbul’da gerçekleştirildi. Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları’nın İstanbul programına, çeşitli illerin yanı sıra Makedonya'dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 350 genç katılım sağladı.
 
İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayan programın ilk gününde, "Milli Mücadele ve İstanbul" konulu çalıştay yapıldı. Çalıştaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katılım sağladı.  Çalıştayda bir konuşma yapan Turizm Bakan Yardımcısı  Demircan g "Kökümüz mazimizde olacak ve biz geleceğimizi inşa edeceğiz. Ülkelere şöyle bakmak lazım. Dünya bir duvar ise onun içinde anlamlı bir taş olmak gerekiyor. Dünya çapında var olmamız için bulunduğumuz yerde kökleşmemiz gerekiyor. Bizi dünya çapında marka yapacak olan özelliğimiz ise kültürümüzdür." değerlendirmesinde bulundu.
Açılışta konuşan Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise “Bizler biliyoruz ki bu memleketin evlatları bu memlekete her zaman aşıktır ve çok çalışkandır. Bizde parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bu yürüyüşte her zaman gençlerle beraber olmaya ve gençlerle memleketimizi daha iyi yerlere getirmeye gayret göstereceğiz.” dedi

Konuşmaların ardından çalıştaya katılan gençler, Milli Mücadele dönemindeki İstanbul'u her yönüyle ele alan sunumlar gerçekleştirdi.


Kaynak: Haber Merkezi