Yılbaşı ikramiyesinin 80 milyon TL olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar Çarşı Caddesi’nde bulunan Milli Piyango bilet tezgâhları boş bırakmıyor.
 
7 senedir seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Ramazan Gümüş, yılbaşına günler kala vatandaşların biletlere yoğun ilgisi olduğunu dile getirdi. Gümüş, “Fiyatlarımız 20,40 ve 80 TL. İlgi ve alakası çok güzel. Ben bu kadar ilgi alaka beklemiyordum.  Şunu gördüm ki; ne kadar olumsuzluk olsa da bizim insanımız sahip çıkıyor buna. Bu çok güzel. Hatta bazı yaşlı vatandaşlar şunu söylüyor; oğlum çıkmazsa çıkmasın, vatana millete katkımız olsun. Sıkıntımız Milli Piyango buna gereken önemli vermiyor. Maalesef, vatandaşa daha bir güven verse, çekilişleri televizyonda yayınlasa, ikramiyeyi 80 milyon gibi değil de tabana yaysa daha çok insan faydalansa daha güzel olacak” dedi.
 
“İSTERİM Kİ VATANDAŞIMIZ KÜSMESİN”
Gümüş, Milli Piyango’nun özelleştirilmesi ile ilgili olarak ise, “Ankara ile görüştüm, tahminim Nisan-Mayıs gibi devir olacak özel sektöre. Herkes takip etsin, çok daha iyi olacak. Geçtiğimiz gün gazetede okudum, bu satışları üçe katlayacağı yazıyordu. İsterim ki vatandaşımız takip etsin, küsmesin. Bunun vergileri, Türk Silahlı Kuvvetleri, Mehmetçik Vakfı, Milli Eğitim’e çok katkısı var. Vatandaşlardan isteğim Milli Piyango bileti almaya devam etsinler” diye belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN