“Şarkı söylemek dünyanın en güzel şeylerinden biri herhalde. Benim için yürümek gibi, uyumak gibi, dua etmek gibi, nefes almak gibi bir şey… Çocukluktan beri, kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum” diyen Ceren Gündoğdu, “Her şey müzisyen bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmekle başladı sanırım. Babam Zafer Gündoğdu, TRT’nin çok değerli Türk Halk Müziği şeflerinden, annem Türk Müziği ses sanatçısı, kendimi bildim bileli piyano ile haşır neşir oldum evin salonunda keşfettiğim. Daha sonra piyano okudum, konservatuvarda müzikal tiyatro okudum, üniversite zamanında Boğaziçi’nde Sosyoloji bitirdikten sonra Devlet Tiyatrolarında çalışmaya başladım. Birkaç sene boyunca müzikalde başrol olarak görev yaptım ama her zaman gönlümde yatan şey kendi şarkılarımı söylemek, kendi hikayelerimi anlatmaktı. Çok uzun zamandır sahnedeyim ama bir senedir kendi şarkılarımı paylaşmaya başladım” diyerek kendisinden bahsetti.
 
YENİ ALBÜM GELİYOR
Şu anda bir albüm hazırlığında olduğunu belirten Gündoğdu, “2020 baharında yine tamamı benim yeni şarkılarımdan oluşan, henüz dinleyicilerle paylaşmamış olduğumuz bana ait 9 şarkılık bir albüm yayınlamayı planlıyoruz. Konserler devam ediyor ve bir taraftan ben yine müzikalde oynamaya devam ediyorum” şeklinde anlattı. 
 
“SAMİMİ BİR ŞEKİLDE DUYGULARI AKTARMAYI ÇOK SEVİYORUM”
“İnsanın ruh hali aynı kalıyor, zamanla tabi ki evriliyor ama içindeki pır pır duygu, özellikle sevdiği işi yapıyorsan, ben bunu sevdiği işi yapan insanlarda daha çok gözlemliyorum, hayatta ilgilendiğin şey seni mutlu ediyorsa o ruhtaki pırıl pırıllık baki kalıyor” diyen Gündoğan, şarkısı ile ilgili şu düşünceleri söyledi: “ ‘Kayıp’ şarkısının hikayesi bir ayrılık hikayesi aslında. Samimi bir şekilde duyguları aktarmayı çok seviyorum. Günlük hayatın diliyle hüznü aktarmak diyebiliriz buna. Şarkının geri planına baktığınız zaman, şöyle anons ediyorum konserlerde, ‘Ben dahil hepimiz o kadar çok kaybettiğimiz şeye takılıyoruz ki, o kaybettiğimiz şeylere takıldığımız için yaşamayı unutuyoruz’. İşte böyle anlarda dinlediğimiz gri alanlarda bile güzel bir şeyi hatırlatacak bir şarkı olsun’.”
 
“ÇOK KEYİFLİ BİR KLİP ÇEKİMİ GEÇİRDİK”
‘Kayıp’ şarkısına çektiği klip ile beğenileri toplayan Ceren Gündoğdu, “Çok keyifli bir klip çekimi geçirdik. Müzikal oyunculuk da yaptığım için şarkı yazmak da benim için hikaye anlatmak olduğu için ve klipte de yaptığım şey bir hikayeyi farklı şekilde anlatmak. Aslında istiyorum ki dinleyen herkes kendi hikayesini bulsun şarkıda. Klip çekince mecburen bir hikayeyle özdeşleşiyor ben çok keyif alıyorum klip günlerinden. Benim için stresli değil aksine keyif aldığım bir yer haline geliyor. Birlikte çalıştığım insanların da etkisi çok büyük. En büyük kolaylık da şarkılar benim yazıyor olmam. O da galiba kolaylaştırdı ” dedi.
 
Gülçin AKIN