‘Gülümserim Ama Akar Gözlerim’, ‘Dünya Temiz Aşklara Hasret’ gibi şarkıların yer aldığı ‘Belmaca’ müzik dinleyicilerinden tam not aldı. Kendisinden bahseden Belma Sera, “İki tane okul bitirdim. Kendi orkestram ile yıllardır çalışıyorum. Gitmediğim yer kalmadı artık, çok güzel programlar yaptık. Hep aynı orkestra ile çalışıyorum zaten. En büyük şansım onlardı zaten. Hem okudum hem çalıştım. Okuldan sonra bu kadar sahne alınca bir birikim oluştu ve arkasından besteler, sözler geldi ve dedim ki nihayet zamanı geldi. Bir patlama yaşadım ve 14 şarkı çıkardık. İnsanlar bir şarkı bulamazken, yıllar içerisinde o kadar şarkı birikmiş ki 14 şarkı sığdırdık. Çok da güzel oldu” ifadelerini kullandı.
 
“ARABESK DE YAPTIM, RAP DE SÖYLEDİM”
Albümü ile ilgili değerlendirme yapan Belma Sera, “Her tarzda yaptım çünkü iki okul birbirine benzemiyordu. Biri Türk Sanat Müziği bölümüydü, biri Batı bölümüydü. O yüzden zaten albümün ‘Belmaca’ olmasının nedeni, her tarzda şarkının olması. Halk müziği de yaptım, Sanat Müziği de okudum, arabesk de yaptım, rap de söyledim. O yüzden adını ‘Belmaca’ koydum. Her şey var” dedi.
 
“AŞK VAR DA ACI DA VAR”
Sanatçı Sera, “Aşksız hiçbir şey olmuyor ama bunun yanında da hayat içinde yaşadığınız tecrübelerde size doluluk getiriyor. Mesela arkadaşınızdan yediğiniz bir kazık, bir arkadaş vurulma, darbeler… O kadar çok bıçaklar yedik ki… Ama öyle bir şekilde patladım ki. Şarkılarımın çoğunda aşk var da acı da var, dostluk acısı, kardeşlik acısı var. Döküldüm ben bu albümde. Bu şarkılarla rahatladım, yoksa depresyona girebilirdim ama bu şarkıları yazdım. Şarkılarımla deşarj oluyorum. Yazarım, çizerim acılarımı, aşklarımı bu şekilde ortaya çıkarırım ” diye konuştu.
 
“MUHTEŞEM BİR STÜDYO ORTAYA ÇIKARDIK”
Sera, son olarak şunları belirtti: “İki tane Eurovision’a katıldım, çok güzel dereceler aldık Melih Kibar’la. Beş sene de müzikal yaptım. Başsolist olarak 4 saat sahnede kalıyordum, 5 kostüm değiştiriyordum. Gerçekten müthiş bir şeydi. Kıbrıs’ı anmadan geçemeyeceğim. Orada da stüdyomuz var bütün albüm oradan çıktı ama İstanbul’dan Esen Müzik’ten çıkardık. Oktay Bakırcıoğlu, ona da çok teşekkür ederim. Kendi stüdyomuz orkestra arkadaşlarımız ile birlikte kurduk. Yılların birikimi vardı orkestramızın ve muhteşem bir stüdyo ortaya çıkardık. Bu albüm orada hazırlandı, Esen Müzik de albümü çıkardı. Çok güzel bir emek var. Orkestra arkadaşlarım beni tanıdığı için sound da çok güzel oldu, sesimin rengini bildikleri için altyapıyı da ona göre yaptılar. Herkese çok teşekkür ediyorum.  Eşimin de bana çok büyük destekleri var, ona da teşekkür ediyorum.”
 
Gülçin AKIN