Geçtiğimiz yaza damgasına vuran şarkılarıyla, müzik sektöründe hızlı adımlarla yükselen ikili şarkılarından ve şarkının ortaya çıkış sürecini sevenleri ile paylaştı. Ayça, ilk önce müzik sektörüne giriş süreçlerini anlatarak, “Ayça & Cem yaklaşık 1 sene önce müzik piyasasına girdi. Ama tabi biz Cem ile 10 yıldan beri arkadaşız, beraber büyüdük. Çocukken de şarkılar söyler ve videolar çekerdik. Ama kimsenin haberi olmazdı. İkimizde televizyon sektöründe çalışıyoruz. Ben program yönetmenliği yaptım. Cem de o zamanlar bizim programda çalışıyordu. Biz de o zamanlar sosyal medyaya kısa videolar yüklüyoruz ve bize sürekli bir şeyler söylememizi istiyorlardı. Sonra herkesten gizli bir proje yaptık.” diye anlattı.
 
“ ‘YÜRÜ ANCA GİDERSİN’ İLE ÇOK EĞLENDİK”
Yeni projeden bahseden Ayça, “Biz de hayallerimizin peşinden gitmeyi tercih ettik. İyi ki de etmişiz, 3 tane çok güzel proje yaptık. Şu an yenisini hazırlıyoruz Kayıt aşamasındayız. Çok güzel trap bir şarkı geliyor. Şu anda trapler çok moda. Biz de inşallah çok sevilecek bir şarkı yapıyoruz. Biz çok inanıyoruz bu şarkıya” diyerek ‘Yürü Anca Gidersin’ şarkısının ortaya çıkışı hakkında şunları söyledi: “‘Yürü Anca Gidersin’ projesi bize 1 yıl önce gelmişti aslında. Biz de o sırada ‘Şok Etkisi’ ni beğenmiştik ve ondan sonra yapmaya karar vermiştik. Ardından ‘Yürü Anca Gidersin’ projesini unuttuk ve şarkı tekrar önümüze geldi ve okuduk. Kendimiz yorumladık ve çok eğleniyoruz. Özellikle festivallerde çok eğlenceli oluyor.”
 
“AYÇA’YA ARABESK VEYA SLOW BİR ŞARKI YAPALIM DEDİM”
Sırada çıkaracakları parçaya ilişkin tüyo veren Cem ise, “Ben sektöre girdiğim günden beri slow şarkı istiyorum çünkü sesimin buna çok yatkın olduğuna inanıyorum. Ayça’ya arabesk veya slow bir şarkı yapalım dedim. Ayça ise slow okumak istemediğini söylemişti. Bir gün geldi bana ve bir şarkı okudu. O kadar güzel okudu ki arabeski! Sonra dedik ki yapalım bu şarkıyı. Ardından aranjörümüze götürdük ve okumaya karar verdik. Aranje başladı ve şu anda demosu hazır. İnşallah 1 aya kadar çıkacak diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“İLK ÖNCE ÇOK ENDİŞELENDİM”
‘Yürü Anca Gidersin’ şarkısını okumanın kendisi için çok riskli olduğunu söyleyen Cem, “Çünkü ton olarak bana hiç uymayan bir şarkıydı. Allah’tan Ayça’yı yakalayabildim. İlk önce çok endişelendim. Kadın ve erkek sesleri çok farklı çünkü. Aranjörüm yapabileceğimiz söyledi ama ben yine de okumaya korktum. Hatta okuma gününe kadar şarkıyı okumadım. Orada çalışmak istemedim. Yıldız Tilbe’nin en dik şarkılarından biri bu” dedi.
 
“HİÇBİR ZAMAN ARAMIZDA GÜVEN PROBLEMİ OLMADI”
Cem, “Biz bu yola çıkarken, sen öne çıkacaksın ben öne çıkacağım gibi kaygılarımız hiç olmadı. Tüm samimiyetimle söylüyorum çünkü Ayça çok iyi bir noktaya gelse beni kalkındırır. Ben iyi bir noktaya gelsem onu kalkındırırım. Hiçbir zaman aramızda güven problemi olmadı. Biz çok eski arkadaşız. Çok da iyi yönettik bu durumu, inşallah yönetmeye devam edebiliriz” diye konuştu.
 
Gülçin AKIN