Çanakkale Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer, Çanakkale’nin turizmdeki payını alması için birçok destinasyon oluşturmak için harekete geçtiklerini belirtti. Biçer, ayrıca TUREB olarak Çanakkale’deki uçak sayısının arttırılmasına yönelik girişimlerde bulunacaklarını da ekledi.
 
Çanakkale Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer, Çanakkale’nin turizm payındaki yerini alması için Çanakkaleli rehberler olarak harekete geçtiklerini dile getirdi. “Tek derdimiz Çanakkale” diyen Biçer, yeni projeler ile ilgili açıklamada bulunarak, “Çanakkale'nin gelmiş geçmiş en büyük turizm kalkınma projesi Troas Kültür Rotaları yürüyüş yolu projesinin hayata geçirilmesine ramak kala bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla Biga Nilüfer Gölü, Çamlıca Afrodit şelalesi, Tarihte Yolculuk Koridoru gibi yeni tarihi ve turistik destinasyonlar oluşturmak üzere harekete geçtik” şeklinde konuştu.
 
“BÖLGE TURİZMİNİ ŞAHLANDIRACAK YATIRIMLAR GERÇEKLEŞMEKTEDİR”
Biçer, “Öte yandan Cumhurbaşkanımızın teveccühleri, Çanakkale Valimizin ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Av Bülent Turan'ın çaba ve destekleriyle bölge turizmine büyük katkı sağlayacak olan ve Avrupa'da Yılın Müzesine Aday olan Troya Müzesinin açılması, Assos Antik kenti düzenlemeleri, Parion Antik kenti tanıtımı ve de Güzelyalıda inşa edilmekte olan Türkiye'nin en büyük Gençlik ve Spor Merkezi, Ezine Gıda OSB gibi bölge turizmini şahlandıracak yatırımlar gerçekleşmektedir” diye konuştu.
 
“TUREB OLARAK HAVA YOLU ŞİRKETLERİ İLE TEMASA GEÇEREK GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”
Turizm yatırımları gerçekleştirilirken, ziyaretçilerin Çanakkale’ye ulaşımının da rahatlatılması gerektiğine dikkatleri çeken Biçer, “Biz Çanakkale olarak bu çalışmaları yapıyoruz ama yerli ve yabancı ziyaretçilerin bölgeye rahat gelebilmesi için ulaşım temel unsurlardan birisidir. Hepimizin malumu hava yolu ulaşımında İstanbul ve Ankara'dan bölgemize düzenlenen uçak seferlerinin sayısı da yetersizdir. Bu gerçekten üzüntü verici bir durum. Bölgemize daha fazla sefer düzenlenmesini sağlamak adına TUREB olarak da hava yolu şirketleri ile temasa geçerek girişimlerde bulunacağız. Çünkü turistin bölgeye gelmesi için ulaşımın kolaylığı çok önemlidir. Hiç gocunmadan var gücümüzle Çanakkale'mizin turizmde hak ettiği yere gelmesi için mücadele ederek katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tek derdimiz Çanakkale için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN