‘Girdim Gönlüne’ single çalışmasının çıkışı ile ilgili süreci anlatan sanatçı İrfan Bayramoğulları, “Yıllardan beri ben bu albüm projeleri ile ilgili teklif alıyordum ama istedim ki hep kendi şarkılarımı yapayım ve öyle olsun. Prodüksiyonda başkalarına ait şarkılarını okumak istemedim. Bu da uzun sürüyor, söz ve müzik yapmak uzun sürdüğü için. İlk önce hüzünlü bir şarkı olsun ve sonra hareketli, sempatik, Akdeniz müziği olsun dedik. Yapımcılar da öyle istedi. Bu şarkı 5 senedir uğraştığım bir şarkıydı ve sonunda böyle bir formatla yaptık. Benim de yapımcıların da içine sindi. Neşeli, hareketli, sempatik bir Akdeniz, Ege müziği diyelim. Söz ve müziği bana ait” dedi.
 
“ŞARKISI YAYINLANINCA DAHA CESARETLİ OLUYOR İNSAN”
Bayramoğulları, şu andaki projelerinden bahsederek, “Programlarda cover şarkıları da söylüyorum ama artık kendi şarkılarımı da ön planda tutmaya başladım. Şarkısı yayınlanınca daha cesaretli oluyor insan. Yeni eserler yapıyoruz. 5 şarkı daha bitti, aralarından bir tanesi İngilizce. İngilizce müzik de yapıyorum yurtdışında arada bir. Onun hazırlıkları devam ediyor. Önümüzdeki bir-iki ay içerisinde Türkçe ve İngilizce single çıkarmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
“HEP MÜZİĞİN İÇİNDEYİM”
“Profesyonel müzisyenim ve onun içinde şarkı dinlemekle beraber üretmek de doğuyor paralel olarak.  Çok müzik dinlediğim için ve hep müziğin içindeyim. Müziğe yoğunlaştım çocuk yaştan beri” diyen Bayramoğulları, gelecekteki çıkaracağı şarkılarıyla ilgili bilgi vererek, “Benim esas branşım alternatif rock ama çeşit olsun istedik, bir hüzünlü bir hareketli. İnsanlar ‘İrfan Bayramoğluları çok sert müzik yapıyor’ demesinler. İsteyen istediğini alabilecek şarkılar yaptık. Kendi branşımla ilgili, yine söz ve müziği bana ait şarkılar olacak” ifadelerini kullandı.
 
“BİGA’DA BİR KÖY DÜĞÜNÜNE ÇAĞIRMIŞLARDI BENİ”
Bayramoğulları, Çanakkale’deki anısı paylaşarak, “Çanakkale çok kültürlü, bilgili bir yer. 10 yıl önce beni Biga’da bir köy düğününe çağırmışlardı beni. Gitar çaldırdılar bana köy düğününde. O yüzden çok severim Çanakkalelileri. Türkiye’nin o kutsal toprakları oralar” diye duygularını dile getirdi.
 
“DOĞAL OLARAK ÇALINAN ENSTRÜMANLARI DİNLESİNLER”
Dinleyicilere de seslenen sanatçı, “Enstrümanların daha doğal çalındığı müzik dinlesinler. Elektronik değil de, doğal olarak canlı çalındığı müzikleri dinlesinler. bizim insanımız güzel olan her şeyi dinler ama enstrüman dinlemek de önemli. Elektronik sistemlerde çalınan değil doğal olarak çalınan enstrümanları dinlesinler” tavsiyesini verdi.
 
Gülçin AKIN