CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarına, Çanakkale’den katılan kadın kooperatiflerini ziyaret ederek, desteğini sundu. Özgür Ceylan, Çanakkale, Biga ve Gökçeada’dan fuara katılan kooperatifleri tek tek ziyaret ederken, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kooperatifçilik ile ilgili her türlü faaliyeti desteklediğimiz gibi, kadınların üretim amaçlı kurdukları kooperatifler için elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazırız” diye konuştu.
 
Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Muğla Milletvekili Suat Özcan ile birlikte ziyaret ettiği fuarda, öncelikle Çanakkale Kadın Kooperatiflerini ziyaret etti. Çanakkale’den fuara katılan, Biga Kadın Çevre Kültür İşletme, Gökçeada İlçe Merkezi Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma ve Çanakkale Girişimci Kadınlar Üretim ve Pazarlama Kooperatiflerini ayrı ayrı ziyaret eden Özgür Ceylan, “Üreten ve bu üretimi kooperatif çatısı altında gerçekleştiren kadınlara, parti olarak sonuna kadar hizmet etmeye hazırız. Emeğin kutsallığına olan inancımız, kadınların emeği ile vücut bulan kooperatifler ile perçinlenmektedir” dedi.
 
Ziyaretleri sırasında CHP’nin kooperatifleşmeye verdiği öneme değinen Özgür Ceylan, “CHP olarak bizler kooperatifleri, özellikle tarımda üretkenliğin artırılmasında, üretici emeğinin değerlendirilmesinde, gelirin daha adil paylaşımında, dar gelirli tüketicinin korunmasında önemli katkılar sağlayan demokratik örgütlenme olarak değerlendirmekteyiz” diye konuştu. Kooperatifçiliği yaygın şekilde destekleme kararlılığının parti programları ile hükme bağlandığını ifade eden Özgür Ceylan, “CHP, kooperatiflerin, tarım ve tarımsal sanayinin geliştirilmesinde, üreticiye girdi ve diğer desteklerin sağlanmasında, dar gelirli tüketiciye kolaylıklar yaratılmasında, sosyal konut üretimi ile barınma ihtiyacının karşılanmasında önemli katkılar sağlayacakları inancındadır” diye konuştu. Özgür Ceylan, başta tarımsal faaliyetler olmak üzere, kırsal ve kentsel kooperatiflerin geliştirilmesini destekleyeceklerinin altını çizerek, bu kurumların uluslararası kooperatifçilik ilkeleri ve Avrupa Birliği normlarına göre çalıştırılmalarını gözeteceklerini söyledi. Kooperatiflerin ekonomik açıdan başarılı olabilmeleri için faaliyet konularının çeşitlendirilmesi ve içerik olarak genişletilmesinin yanı sıra kendi aralarında da bütünleşerek güçlenmelerini hedef aldıklarını ifade eden Özgür Ceylan, “Kadın üretim kooperatifleri ve kadın tarımsal üretim kooperatiflerinin güçlendirilmesi bu yönüyle de en büyük hedefimizdir” diye konuştu. Kooperatifler Bankası kurulmasının, Demokratik Kooperatifler Çerçeve Yasasının çıkarılmasının, Kooperatif Üst Birlikleri siyasi müdahalelerden arındırılarak, kooperatifçilik eğitimini yaygınlaştırmanın parti programlarının önemli parçaları olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Eğitim sisteminde maalesef kooperatifçiliğe yeterince yer verilmemektedir” dedi.
 
Türkiye Kooperatifler Fuarında temaslarda bulunan Özgür Ceylan, Çanakkale’den fuara katılan kadın kooperatiflerinin kendisi ve partisi için övünç kaynağı olduğunu belirterek,  “Bu kooperatiflerimiz kendi aralarında koordineli çalışarak aynı alanda üretim yapmaktan kaçınarak güçlenmeli ve yurtdışına açılmanın kanallarını zorlamalıdırlar” dedi. 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi