Müzik öğretmeni Pınar Yıldız, ‘Evlen Benimle’ tekli çalışması ile hem öğrencilerine hem de müzik severlere sürpriz yaptı. Kendisinden bahseden Yıldız, aynı zamanda müzik serüvenini de anlattı.
 
Aynı zamanda müzik öğretmenliği yapan Pınar Yıldız, kendisinden bahsederek, ”İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi bölümünden mezun oldum. Ardından formasyon eğitimi aldım ve öğretmenliğe başladım. Bu eğitimi taçlandırmak istedim ve bir albüm çalışmasının içine girdik. Daha sonra şarkılarımızı tamamladık ama şarkılarımızı tek tek çıkarmaya karar verdik. Bu şarkıda karar kıldık. Şans getirsin bu şarkımız. İlk single çalışmamız, devamı da gelecek çalışmalarımızın” diye kendini tanıttı.
 
“İNSANIN ÇOCUĞUNUN OLMASI GİBİ BİR ŞEYMİŞ”
“Müzik, aşkı, sevgiyi, özlemi de anlatabilecek en güzel şey, en güzel duygular müzikte saklı” diyen Yıldız, ”Bakışlarda bile daha detaylı anlatamıyorsunuz ama bütün ruhunuzu müziğe verebiliyorsunuz. Her işi gibi bu da çok zor. Dışarıdan bakınca çok eğlenceli bir iş yapıyormuş gibi gözüküyoruz ama mutfak kısmı çok farklı. Ama kolay bir iş yok herhalde, severek yapınca bunlara bir şekilde katlanabiliyor” diyerek düşüncelerini anlattı. Yıldız, “Bu ilk tekli single çalışmam olduğu için yeni fark ettim, insanın çocuğunun olması gibi bir şeymiş. Sanki bir bebek getiriyorsunuz ortaya. Bunu sürekli besliyorsun, büyüyor. İlk çocuğunuz büyür gibi gurur verici bir şey. O hissiyat bambaşka bir şey” şeklinde konuştu.
 
“ANNEME SÜREKLİ ŞİKAYET EDERDİM, KENDİMİ TÜRK HALK MÜZİĞİ BÖLÜMÜNDE BULDUM”
Yıldız, ilk önce müzik okuduğunu sonra öğretmen olduğunu belirterek, “Her öğretmen şarkı söylemek zorunda değil tabi. Bizim okuduğumuz bölüm sanatçı yetiştirmek üzere kurulmuş bir okul fakat sonrasında bizim için formasyon imkanı tanındı ve ayrıca öğretmenlik eğitimi aldık. Biz müzisyeniz ve bildiğimizi çocuklara aktarmaya çalışıyoruz. Babam benim bağlama çalardı. Çok profesyonel değildi ama evde bağlamalarımız vardı. Onlar çalardı ve babam sürekli çok kaliteli müzik dinleyicisiydi. Türk Halk Müziği de çok dinlerdi ve ben çocuk olduğum için sıkılırdım. Anneme sürekli şikayet ederdim. Annem bir keresinde bana ‘Bizden beter olursun’ dedi ve ben kendimi konservatuvar Türk Halk Müziği bölümünde buldum” diye esprili bir hikayesini anlattı.
 
“OKULDA ÇOCUKLARIMA KALİTEYİ AŞILMAYA ÇALIŞIYORUM”
Öğretmenlik mesleğindeki hissiyatlarından da bahseden yıldız, “Eski türkülerimiz bizim özümüz. Bunları unutmamak, sahip çıkmak gerekiyor. Okula gidince bu hissiyatı çok fazla hissedebiliyorsun. Hiçbir iş kolay değil ve eğitimcilik de böyle. Maddi boyu hiç önemli değil. Para için zaten öğretmenlik, eğitmenlik yapılmaz. Liseye kadar öğrencilerim var benim ve para için yapılacak bir şey değil. Onların sevgilerini alabilmek, verdiğinizi karşıdan aldığınızda o heyecanı almak bambaşka bir şey. Zeki Müren dinleyen, ikinci sınıfa giden bir öğrencim var benim. Aileden de kaynaklanıyor mutlaka ama sosyal medyanın fazla yaygınlaşmasından dolayı çocuklar aileleri ile çok vakit geçiremiyor, dolayısıyla kim örnek olacak onlara? Çocuklar da yalnız kalmaya başladı bu dönemlerde. Arkadaş ortamında birbirlerinden ne görürlerse onları dinliyorlar. Doğru internet kullanımı maalesef yapamıyoruz bu yüzden ben okulda çocuklarıma neler dinlemeleri gerektiğini, kaliteyi aşılmaya çalışıyorum” dedi.
 
“ÜZERİNE SESİNİZ EKLEDİĞİNDE BAMBAŞKA HALE DÖNÜŞEBİLİYOR”
Yıldız, ‘Evlen Benimle’ şarkısı ile ilgili olarak, “Söz ve müzik Emel Akpınar’a ait. Kalemine sağlık diliyorum, çok teşekkür ediyorum. Aranjörümden bahsetmek istiyorum, sevgili Can Yılmaz. Yanımda olan tüm arkadaşlarıma ve yönetmenim Sezgin Irmak’a çok teşekkür ediyorum. Şarkılar, sizin elinize ilk geldiğinde belli bir gidişatı vardır ama üzerine aranjesi yapılıp, üzerine sesiniz eklediğinde bambaşka hale dönüşebiliyor. Biz pop şarkılar yapmaya başladık, bu alanda ilerleyeceğiz. Güzel de oldu ” diye konuştu.
 
“SONRA DA FARKLI BÜYÜK PROJELER VAR”
Müzik serüvenine değinen Yıldız, şunları söyledi: “Biz albüm yapmayı amaçladık ve yaptık. Tam çıkarma aşamasında, şartlar çok farklı olduğundan tek tek çıkarmaya karar verdik. Bunun yanında slow şarkılarımız da var. Sonra da farklı büyük projeler var.  Sürpriz olsun o da artık. Oldukça detaylı bir iş çünkü. Seneye inşallah yetiştirmeye çalışacağız. Umarım bitmiş olur seneye kadar.”
 
Gülçin AKIN