Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen III. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nin gala gecesinde düzenlenen ödül töreninde derece alan yönetmenlere ödülleri takdim edildi.
 
İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük ve festival konuğu Prof. Dr. Semir Aslanyürek katıldı.
 
4-6 Aralık tarihlerinde üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali, film seçkilerine, atölyelere ve sektörden önemli isimlerin söyleşilerine ev sahipliği yaptı. Programın son gününde düzenlenen gala gecesinde dereceye giren filmler açıklandı. Ödül töreni öncesinde ‘Sarpedon’ isimli rock grubunun mini konseri ile başlayan gece, Festival Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal’ın konuşmasıyla devam etti. Önal, “Çanakkale’de bir film festivali kültürü yerleştirmek ve gelenek oluşturmak üzere çıktığımız bu yolun henüz çok başındayız. Hazırlıklarını bir yıl boyunca ilmek ilmek dokuduğumuz festivalimizin üçüncü yılında da nitelik çıtasını düşürmeden dolu dolu üç gün yaşayarak ödül gecemize kadar geldik. Sadece festivalimiz de değil, yaptığımız tüm bilimsel ve sanatsal çalışmalarımızı, projelerimizi ve etkinliklerimizi; en iyisini yapmak üzere daha çok çalışmayı, daha çok üretmeyi bu özel coğrafyada yaşıyor olmanın verdiği bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Her dönem, ülkemiz gibi; ülkemiz için dimdik duran gençlerimiz, çocuklarımız bu yoldaki en büyük motivasyon kaynağımız” dedi.
 
BİRİNCİ OLAN FİLM ‘İLK ÇİÇEK’
Konuşmanın ardından festivalde yer alan film seçkisinden kesitler sunuldu. 200 filmin arasından sıyrılarak finale kalan ilk üç filme ödülleri takdim edildi. Üçüncülük ödülünü, ‘Servis’ filmi ile Ramazan Kılıç; ikincilik ödülünü ‘Acil Çırak Aranıyor’ ile Osman Çakır ve birincilik ödülünü ise ‘İlk Çiçek’ filmiyle Merve Çaydere Dobai kazandı.
 
Festival’de birinci olmaya hak kazanan filmin yönetmeni, Merve Çaydere Dobai, ödül törenine katılamadı. Birincilik konuşmasını video yoluyla ileten Dobai gösterilen görüntüleri aracılığıyla, “The Mother of All Flowers (İlk Çiçek) filmi bu ödüle layık görüldüğü için Truva Atı Film Festivali’ne çok teşekkür ediyorum. Çok istememe rağmen aranızda bulunamadığım için özür diliyorum. Şuan Amerika’da Guillermo del Toro’nun Netflix için çektiği uzun metraj stop-motion filmi Pinokyo’nun set tasarımını yapmaktayım. Bu sebeple gelemedim. Truva Atı Film Festivali’nin bir parçası olmak benim için çok büyük bir onur” diyerek teşekkürlerini iletti.
Kazanan filmin gösteriminin ardından gala gecesi sona erdi.
 
Sevi Gözay UĞURLU