Kepez Uygulama Oteli’nde düzenlenen yemeğe Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Emrullah Büyük, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, engelli vatandaşlar ve aileleri katılım sağladı.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, etkinlikte açılış konuşması yaparak, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan kararla 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Her yıl Aralıkta düzenlenen etkinliklerle, engellilere ilişkin farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içinde refah ve huzurunun sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Bu doğrultuda hedefimiz engellilerimizin yaşam kalitesinin arttırılması ve erişilebilirliğinin sağlanmasıdır. Fırsat verildiğinde sporda, sanatta, siyasette, sivil toplum örgütlerinde gösterdikleri üstün başarılarla göğsümüzü kabartan, ne kadar büyük işlere imza atacaklarını ortaya koyan engellilerimizi büyük bir gururla takip etmekteyiz. Engelli bireylerin yaşadıkları sorunları sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olarak kabul ediyor ve buna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bilinçle; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak iyileştirici her faaliyetin yanında olduğumuzu belirterek hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
“SİZLERİN SORUNLARINI FARKINA VARMAK SADECE BİR GÜNE SIĞDIRILAMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR”
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da programda konuşma yaptı. Tavlı, “Kararlı duruşlarıyla ve örnek çabalarıyla bizlere örnek olan engelli kardeşlerimiz ve saygıdeğer aileleri 3 Aralık Dünya Engeliler Günü kapsamında düzenlenen programa hoş geldiniz. Sizlerin sorunlarını, sıkıntılarını hatırlamak, yaşamlarınızın farkına varmak sadece bir güne sığdırılamayacak kadar önemlidir. Bununla birlikte Dünya Engeliler Günü 1992 yılından bu yana siz kardeşlerimizin topluma kazandırılması haklarınız eşit şekilde toplanması konusunda ciddi ve önemli bir farkındalık yaratmaktadır. Aynı gök kubbeyi paylaştığımız kıvançta millet olma şuurunu hep birlikte paylaştığımız bütün kardeşlerimizde olduğu gibi siz kardeşlerimizin de önünde ki engellerin kaldırıldığı sıkıntıların azaldığı ve gelecek her güne umut besleyerek daha güvenli buluşmalarına bugünümüz ayrıca vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
“ENGELSİZ BİR TÜRKİYE HEDEFİNE ULAŞMA ÜMİDİYLE”
“Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birisi o ülkenin siz kıymetli vatandaşlarına yönelik sağladığı alt yapı sosyal ve kültürel eğitim, iş olanakları, sağlık barınma ve destek hizmetleri gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve ayrıca kalitesidir” diyen Tavlı, “Güçlü devletimizin ekonomi, siyaset, yatırım ve kalkınma alanlarında sattığı büyük adımlar siz vatandaşlar adına olumlu neticeler vermiş. Özellikle 2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler Kanun çerçevesinde temel düzenleme yapılmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle siz vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkanı da sağlanmıştır. Son yıllarda spordan sanata çok farklı alanlarda engelli kardeşlerimizin başarılarına hep birlikte şahit oluyoruz. Göğsümüzü kabartan uluslararası başarılar dünyanın dört bir yanında bayrağımızı dalgalandırıyor. Bu durum bize göstermektedir ki her hangi bir zorluk ve mücadele bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil onu aşmak ve mücadele etmek azmidir önemli olan. Hepimiz bilmeliyiz ki tüm kardeşlerimizin toplumsal hayata daha fazla katılmaları sosyal sorumluluk üstlenmeleri şüphesiz aziz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve ülkemizin milletimizin gücüne güç katacaktır. Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına sürecine dahil etmek sizleri desteklemek ve teşvik etmek ihtiyaç duyduğunuz hizmetleri etkin ve en hızlı şekilde yapmak, sorunları öncelikli çözmek hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek sosyal hayatta katılımlara sizlere destek olmak, hayatlarınızı kolaylaştıracak her adımda yanınızda olmak hepimizin görevidir. Engelsiz bir Türkiye hedefine ulaşma ümidiyle bütün vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.  
 
Gülçin AKIN