Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, 127 bin 570 dekar tarım alanına sulama suyu, 54 adet yerleşim birimine içme ve kullanma suyu sağlayacak olan Çokal Barajı’nın geçici kabulü öncesi Gökbüet Barajı Su Birliği’nin Başkanı Özacar’ın da katılımı ile arıtma tesisinde test çalışması yapıldı.
DSİ Edirne 11.Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yapımı tamamlanan 204 milyon metreküp depolama kapasiteli Çokal Barajı’nın geçici kabulü öncesinde arıtma tesisinde test çalışması yapıldı.
Geçici kabul işleminin ardından tesisin işletmesini devralacak olan Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği’nin Başkanı ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, DSİ 11.Bölge Müdürlüğü İçme Suyu Atıksu Şube Müdürü Ümit Demirdağ, Kontrol Mühendisi Yunus Damla ve ilgili kontrol teşkilatı üyelerinin hazır bulunduğu uygulama Çokal Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirildi.
127 bin 570 dekar tarım alanına sulama suyu, 54 adet yerleşim birimine içme ve kullanma suyu sağlayacak olan projenin birinci kısmı olan Evreşe isale hattı ile ilgili geçici kabul işlemi öncesinde ana pompa istasyonunu çalıştırılarak arıtma tesisine su verildi, ilgili havuzlara su alımı yapıldı. Yetkililer çalışma ile ilgili “Ana su isale hattına yerleştirilen vantuz vanalarını test ediyoruz. Amacımız ana boru üzerinde hava yapması engellemek ve basınçlı suyun boruları patlatmamasını sağlamak. Bu çalışmaları yaparak tesis işletmeye alınmadan önce meydana gelebilecek arızaları en aza indirgemeyi amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu. Birlik Başkanı Özacar, daha sonra kendisine eşlik eden heyetle birlikte tesiste teknik inceleme gezisi yaparak, yetkililerden karıştırma üniteleri, tahliye sistemleri başta olmak üzere projenin isale hatları hakkında bilgi aldı.


Kaynak: İHA