Oğuz Aksaç, 2005 yılda ‘Oğuzname’ isimli ilk solo albümünü piyasaya çıkarmasının ardından ikinci solo albümü olan ‘Dalgalar’ albümünü 2007 yılında yayınladı. Ardından üçüncü solo albümü olan ‘Giz’ albümü ile hayranlarını sevindiren Aksaç, ‘Sevdadır’ albümü ile müziğini herkese duyurdu. Geçtiğimiz ay çıkarttığı  ‘Benim Hikayem’ isimli single çalışması ile takdirleri toplayan Aksaç, çektiği video klip ile duygu dolu anlar yaşattı.
 
‘Benim Hikayem’ isimli single çalışmasını tanıtan Oğuz Aksaç, uzun zamandır müzik sektöründe başarılı çalışmalara imza atıyor. Kendisi hakkında düşüncelerini dile getiren Aksaç, “Ben kendimi şöyle tarif ediyorum; biraz toplum kurallarının dışında yaşayan, mahalle kurallarına çok riayet etmeyen, öğretilere çok kulak asmayan biriyim. Ben hiçbir kurala uymam, müzikte de öyleyim. Mesela; hicaz makamında la üzerine çalındığı zaman do basamazsınız deniliyor, ben do’ya da basarım çok da güzel uyulabilir. Bazen canım sıkılır, ayakkabılarımı çıkarır yürürüm. ‘Yerler pis’ der arkadaşlarım, ama biraz sonra yıkarım derim, ne olacak ki derim. Çorbayı kaşıkla içmem, kupada içerim” dedi.
 
“ÜRETİM DİNAMİKLERİMİZİN TEMELİNDE İNSANİ DEĞERLER VAR”
“Kendini taşıyan, hayata duyarlı insanlar bir araya geldiği zaman ne kadar çok olurlarsa olsunlar, o çokluk güzel şeyler üretir” diyen Aksa, “Bizler aslında niteliklilerimizi, yaşamla ilgili donatılarımızı arttırmak zorundayız. Bu donanımlarımız kendimizi ve yaşamımızı tarif ederken üst üste biriktirdiğimiz kavramlar oluştururlar. Bu kavramlar hayatın önünü açar ve biz bu önü açılmış yolda yeni şeyler üretme şansı buluruz. Aslında üretim dinamiklerimizin temelinde insani değerler vardır” ifadelerini kullandı.  
 
“BU ŞARKIYI BEN OKUMALIYIM”
‘Benim Hikayem’ şarkısıyla ilgili düşüncelerinden bahseden Aksaç, “Bestecisi Erkan Ketenci, onun yazdığı bir şarkı ama kendi yaşamımla örtüştürdüğüm ögeleri olduğu için ‘Bu şarkıyı ben okumalıyım’ dedim ve o da beni kırmadı çok sağ olsun. Çok da keyif alarak okudum. Umarım dinleyicilere de hislerim geçmiştir. Herkesin kendini bulabileceği bir hikaye aslında” şeklinde konuştu.
 
“YAŞAMIN DA UZUN BİR YOLCULUK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK…”
Klipte Doğu Ekspresi’nin güzergahını kullandıklarını belirten Oğuz Aksaç, “Tek başına gidilen uzun bir yolculuk gibi, yaşamın da uzun bir yolculuk olduğunu düşünürsek tek başına gidilen, küçük küçük istasyonları olan… Gecenin bir yarısı tren durur, sundurmalı evin diğerine dayanmış kahvesini, çayını içen, uyku tutmamış bir adam silueti düşünün o yolculukta… O hayallerle dinlenince de başka şeyler çıkıyor ortaya” diyerek düşüncelerini paylaştı.
 
“İNSANLAR BİRBİRİNİ ANLAMAKTAN ÇOK UZAK”
“İnsanlar yaşamın sundukları gibi bir hayat kuruyorlar. Yaşam bize çok büyük bir iletişim çağını sundu ama bu çağın içerisinde büyük bir yalnızlığımız var” diyen Aksaç, “Neyi paylaşabiliyoruz dediğimizde cevap verebileceğimiz çok şey çıkmıyor karşımıza. İnsanlar birbirini anlamaktan çok uzak. Ettiğimiz cümleleri birbirimizi anlamak için değil haklı çıkmak için kuruyoruz. İletişim diye bir şey söz konusu değil aslında. Böyle olunca insanların üretim dinamikleri ile beraber ürettikleri şeyler de değişiyor” dedi.
 
“ÇANAKKALE GİBİ BİR ŞEHİR HİÇ GÖRMEDİM”
Aksaç, “Çanakkale benim en çok beğendiğim şehirdir. Çünkü topografisi, insan profili, iklimi, benim Çanakkale gibi bir şehir hiç görmedim. Hatta komşu olacağız iki-üç yıl içerisinde, Eceabat tarafını çok beğeniyorum. Çok seviyorum o şehri” diye konuştu.
 
“BİR İKİ AY İÇERİSİNDE BİR TÜRKÜ ALBÜMÜ ÇIKACAK”
İleriki projelerinden bahseden ünlü sanatçı, “Artık kendi bestelerimden oluşan bir albüm daha hazırladım. Bir iki ay içerisinde bir türkü albümü çıkacak, sonrasında benim bestelerimin olduğu bir albüm çıkacak. Bu tarzda sürekli devam ettireceğiz. Tek bir ruh haline veya tek bir müziğe saplanarak hayatımı geçirecek biri değilim. Şarkımda herkes kendi hisleri ve biriktirdikleri üzerinden bir şeyler bulacaklardır. Hayal dünyalarına bıraksınlar kendilerini” dedi.
 
Gülçin AKIN