Bursa Devlet Tiyatrosu ‘Yalan Makinası’ adlı oyunuyla Çanakkale’deki tiyatro severler ile buluştu. Tüm koltukların dolu olduğu komedi oyunu, büyük alkış aldı.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda sahnelenen ‘Yalan Makinası’ isimli tiyatro oyununa ilgi yoğun oldu. Oyundan iki hafta önce biletlerin tükendiği ‘Yalan Makinası’ tiyatro oyununda kahkahalar salonu doldurdu. Oyunu izlemeye, Vali Yardımcısı Hasan Ongu ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cemil Agas da geldi.
 
Vassily Sigarev’in yazdığı, Hüseyin Mevsim’in çevirisini üstlendiği ve Murat Ozan’ın yönettiği oyununun konusunda ise eli maşalı bir kadın olan Nadya, bezgin ve unutkan kocası Boris’in maaşını sakladığı yeri hatırlaması için gazetede gördüğü ilan üzerine eve bir hipnozcu çağırmasıyla başlamasının ardından ortalığın karışmasını ele alıyor. Tiyatro oyununda Halil Balkanlar, Berrin Kulya Balkanlar ve Diyar Gönülalçak oyuncuları başrolleri paylaşıyor. Oyunun yönetmen yardımcılığını Halil Balkanlar, dekor ve kostüm tasarımını Cenk Oral ve ışık tasarımını Ali Karaman üstleniyor.
Baştan sona espriler ile dolu olan ‘Yalan Makinası’ komedi oyunu sonunda tiyatro severler oyuncuları ayakta alkışlarken, Vali Yardımcısı Hasan Ongu ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cemil Agas ise oyuncuları tebrik ederek, çiçek takdiminde bulundu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN