2020’ye sayılı günler kala, tüm Türkiye’nin gözü Milli Piyango satıcılarına doğru çevrildi. Her yılbaşında çekilen büyük ikramiyenin açıklanmasını bekleyen vatandaşlara bu senenin büyük ikramiyesinin 80 milyon lira olduğu duyuruldu.
 
31 Ocak gecesi çekilecek olan Milli Piyango’nun bu seneki yılbaşı ikramiyesi tam 80 milyon lira olduğu açıklandı. Biletlerin satışa çıkması ile fiyatları ise şu şekilde oldu; tam bilet 80, yarım bilet 40, çeyrek bilet de 20 lira. Son 10 yılda artış gösterdiğini ifade eden Milli Piyango İdaresi verilerine göre büyük ikramiye 2015'te 55 milyon lira, 2016'da 60 milyon lira, 2017'de 61 milyon lira iken geçtiğimiz sene ise 70 milyon lira ile bu sene en büyük ikramiyesini veriyor.
 
Henüz biletlerin yeni satışa çıkması vatandaşlarda şimdiden yılbaşı heyecanını uyandırdı. Milli Piyango Satıcısı Bülent Yenigün, “Yılbaşı biletleri satışa çıktı. Bu sene yılbaşı ikramiyesi 80 milyon TL oldu. Daha ayın başı olduğu için tek tük alıyorlar ama Aralık ayının 15’nden sonra artışlar meydana gelecek” şeklinde konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN