İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının gündem dışı bölümünde konuşan AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın Köylere Hizmet Götürme Birliği hakkında yaptığı olumsuz açıklamalarını ‘talihsiz açıklama’ olarak yorumladı. Korkmaz, “Tüm ilçelerde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile alakalı eleştirileri olmuş. Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin başarısız bir yönetim sergilediği ve amacına uygun hizmet etmediği yönünde bir açıklaması olmuş. Başta vali olmak üzere ilçe kaymakamlarını da içine alarak bir eleştirisi olmuş. Özellikle de şunu belirtmiş ki; birliklerde olan AK Partili üyelerin çoğunlukta olduğu birliklerde AK Parti’nin daha fazla oy aldığı köylerde yatırım yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin az oy aldığı köylerde de yatırım yapılmadığını iddia etmiş.  Keşke kendi partisinin İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarından bilgi alsaydı. Bir araştırma yapsaydı. Bu araştırmayı, bilgiyi almadan bu basın açıklamasını yapmasaydı. Ben bu açıklamayı talihsiz olarak nitelendiriyorum” dedi.
 
“KÖYLÜ VATANDAŞLARIMIZ MEMNUN Kİ ÜÇ SEÇİMDİR AK PARTİ’YE TEVECCÜH GÖSTERİYORLAR”
Korkmaz, açıklamasının devamında, “Bir istatistik vermek istiyorum burada. Biz araştırma yaptık. 2019 Çanakkale geneli İl Genel Meclis üyeliği seçimlerinde, köylerimizde kaç köyde hangi partinin kazandığını araştırdım ilçe ilçe. Merkez’deki köylerimizde 35 tanesinde AK Parti, 17 tanesinde Cumhuriyet Halk Partisi, Ayvacık’ta 40 köyde AK Parti 22 köyde Cumhuriyet Halk Partisi, Bayramiç’te 44 köyde AK Parti 27 köyde Cumhuriyet Halk Partisi, Biga’da 94 köyde AK Parti 13 köyde Cumhuriyet Halk Partisi, Çan’da 52 AK Parti 12 Cumhuriyet Halk Partisi, Eceabat’ta 2 AK Parti 9 Cumhuriyet Halk Partisi, Ezine’de 24 AK Parti 20 Cumhuriyet Halk Partisi, Gelibolu’da 11 AK Parti 14 Cumhuriyet Halk Partisi, Lapseki’de 38 AK Parti 2 köyde Cumhuriyet Halk Partisi ve Yenice’de 64 köyde 4 köyde Cumhuriyet Halk Partisi birinci çıkmış. 15 yıldır yerelde Çanakkale’de İl Özel İdaresi’nde AK Parti çoğunluğu var. Biz 15 yıldan beri bu köylerimize hizmet ediyoruz. Demek ki yapmış olduğumuz hizmetler köylü vatandaşlarımız memnun ki üç seçimdir AK Parti’ye teveccüh gösteriyorlar ve kırsalda bu köylerde Ak Parti birinci çıkıyor” ifadelerini kullandı.
 
“BİZ HİÇBİR İLÇEDE AYRIM YAPMIYORUZ”
Merkez’de birkaç köyü incelediğini belirten Korkmaz, “Işıklar Köyü’nde Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 46 oranında oy almış, birinci çıkmış. Geçtiğimiz dönemde ne yapmışız Işıklar Köyü’müze? 3 bin metrekare parke taşı vermişiz, 150 bin metreküplük su deposu yapmışız, Muharrem Yılmaz İlkokulu inşaatını yapmışız 2013 yılında yaklaşık 1 milyon 55 lira bedelle, 2 buçuk kilometre asfalt yol yapmışız 115 bin lira bedeller, 2015’te çocuk oyun grubu vermişiz, grup suyu sondajı yapmışız 2018’de, okula ilave ek bina yapmışız Işıklar İlkokulu’na 2016 yılında ve daha da küçük yapı ve onarımlar için muhtarlığa verilen destekleri saymıyorum bile. Bir diğer köy ise Merkez Kayadere Köyü, herhalde yüzde 65’in üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi birinci çıkmış bir köy. Bu köyde geçtiğimiz dönemde 2 bin 800 metrekare taş vermişiz, 2018’de otobüs durağı vermişiz. 5 adet çöp konteyner vermişiz, ek kanalizasyon yapmışız, Cemevi’nin etrafına çift panel yapımı gerçekleştirmişiz 2017’de, içme suyu projesi yapmışız, su deposu yapmışız ve şu anda halı saha inşaatı devam ediyor köyümüzde. Biz hiçbir ilçede hangi parti oradan çıkmış, AK Parti çıkmış çıkmamış hiçbir ayrım yapmıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“KEŞKE BİLGİ ALIP DA BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ OLSAYDI”
“Keşke Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, İl Genel Meclis üyelerinden bilgi alsaydı” diyen Korkmaz, ”Ya eksik bilgilendirilmiş ya da yanlış bilgilendirilmiş. Keşke bilgi alıp da böyle bir açıklama yapmış olsaydı. Biz sadece köylerimize değil de bütün ilçelerimizde de parti ayrımı yapmaksızın, özellikle başta Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun katkılarıyla hiçbir ayrım yapmadan her ilçemize bir bir yatırım müjdesi veriyoruz ve yapıyoruz da. En son örneği, Biga’da çeşitli açılışlar için Gençlik ve Spor Bakanımız ile beraber Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın katılımı ile orada Gençlik Merkezi’mizin açıklamasını yaptık, Gelibolu’ya yüzme havuzu sözü verildi. Gelibolu AK Parti belediyesi değil. Çan’a yanlış hatırlamıyorsam bir spor kompleksi müjdesi verildi, Çan şu anda Cumhuriyet Halk Partili. Bozcaada’ya spor salonu müjdesi verildi, Bozcaada AK Parti Belediyesi değil. Biz hiçbir zaman hiçbir ilçemizden AK Partili değil diye ayrım yapmıyoruz, köylerimizde de olduğu gibi” dedi.
 
“BİR ELEŞTİRİ, BİR HATIRLATMA YAPMIŞ”
CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan ise konuyla ilgili olarak, “Siyasi partilerin de bir hafızaları var. Kamu kurumlarının ve toplumlarından bir hafızası var. Seçimlerde de hafızlar var. Bunların burada konuşmasının bir anlamı yok. Bizler tabi ki halkın kaynakları ile halkın verdiği yetkiyi geçici olarak kullanarak hepimiz bir takım işler yapmaya, kamu hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Çanakkale’ye bu zamana kadar yapılmış her ne varsa hangi siyasi parti ve hangi kurumun yaptığının hiçbir önemi yok. Herkese yaptıkları güzel işler için teşekkür ederiz. Güzel işler yapma propagandası ile yapılan bazı kötü işlere de tabi ki denetlemeye de bunlar ile ilgili eleştiride bulunmaya devam edeceğiz. Kamu hizmetinde bir sadaka, bir siyasi propaganda amacıyla kullanılamaz. Bu demokrasi kültüründe edinilen bir terbiye. Eminim ki hiç kimse de böyle bir kullanımda bulunmaz. Sayın başkanımın açıklamasına gelince, kamu hizmetlerinin kamu hizmeti dışında amaçlarla kullanılmaması için bir eleştiri, bir hatırlatma yapmış. Tabi hepimiz halkın lütfettiği yetkilerimizi kullanırken bu ikazları göz önüne de alabiliriz, inkâr da edebiliriz. Bu da demokratik bir tercihtir. Bunlar siyasi partilerin karşılıklı birbirlerini eleştiri demeci yapma haklarını kullanarak, çeşitli medya ve diğer mecralarda tartışabileceği konulardır. Bize düşen demokratik tartışmaya her türlü eleştiriye de haklı olduğu yerde bu ikazları alıp, biz ne yapıyoruz ve daha iyi neler yapıyoruz diye düşünmektir” cevabını verdi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN