Hande Ünsal, çıkardığı ‘Daha İyi’ isimli tekli çalışmasına çektiği video klip ile müzik listelerinde yerini aldı. ‘Oyna Oyna’, ‘Nerdesin’ gibi şarkıları ile kendini kanıtlayan Hande Ünsal’ın yeni şarkısı ‘Daha İyi’ nin video klibinin yönetmen koltuğunda ise Onur Sarsıcı oturuyor. ‘Daha İyi’  henüz daha yeni çıkmasına rağmen ise trendlere girmesi ile de başarısını göstermiş oldu. Şarkısı hakkında değerlendirmede bulunan Hande Ünsal, “Bu şarkının çıkış noktası, bazı şarkılar var ki insan başka hikâyelerden esinlenebiliyor, okuduğu bir kitaptan, arkadaşının yaşadığı bir durumdan etkilenebiliyor ya da genel bir ruh halinden yola çıkan şarkılar olabiliyor. Ama bu şarkı, benim hayatımda herhalde tam anlamıyla, her kelimesini birebir yaşayıp da yazdığım nadir şarkılardan bir tanesi, bu yüzden yeri çok ayrı bu şarkının. Hepimiz hayatımızda dönem dönem yanılgılara düşebiliyoruz, yıpranabiliyoruz, üzülebiliyoruz. O süreçlerde yaptığım şarkılardan bir tanesi. Çok seviyorum ama sevmesem daha iyi. Bazen bu cümleyi ister istemez söyleyebiliyorsun, yaşadığın şeylere dayalı olarak” diye anlattı.
 
“TAMAMEN YAŞADIM BU HİKAYEYİ”
Hande Ünsal, “Tamamen yaşadım bu hikayeyi. Yaşadığımı yazdım, kağıda döktüm. Öyle çıkan şarkılardan bir tanesi ‘Daha İyi’. Klip de öyle. Klipte oynayan insanlar benim gerçek arkadaşlarım. O süreci beraber atlattığım, benim yanımda olan insanlar. Bu şarkıyı gerçek hikayesi ile vermek istedim insanlara. Normalde bir stüdyo klibi olarak da çekebilirdim ama gönlümden geçen, bu şarkı ne yaşattıysa bana, bu şarkıdan önce ne yaşayıp yazdıysam, onu görsünler insanlar. Şu an inanılmaz güzel tepkiler alıyorum. Gerçekten insanlar şarkının içinden, kendi hayatlarından kesitlerle dönüş sağlıyorlar. Bu çok güzel bir şey” şeklinde konuştu.
 
“6 AYDIR İNANILMAZ BİR RAP FURYASI VAR”
“Sanırım son dönemlerde o kadar fazla rap gibi,  başka tarzda müzikler çıktı ki insanlar biraz da pop müziğe aç kaldı. Onunla da alakalı olabilir bu durum” diyen Ünsal, “Gelen yorumlara bakıyorum; ‘Sonunda geri döndün’, ‘Daha fazla şarkı üretmelisin’, ‘Siz ortalarda yoksunuz diye bu rapçiler aldı yürüdü’ diye bir sürü yorum okuyorum bilgisayar başında. Belki de o açlık da olmuş olabilir. Çok uzun süredir ben de izliyorum. Bir 6 aydır inanılmaz bir rap furyası var ve popçular da rap yapmaya başladı. Bu benim hoşuma gitmiyor açıkçası. ‘Şu popüler oldu ben de onu yapayım’ diyenlerden değilim. Benim bir karakterim var, müziğimin bir karakteri var. Ben ona göre devam ediyorum. Bu yüzden insanlar çıktığı zaman bağırlarına basıyorlar” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
 
“SON 1 BUÇUK SENEDE BENİM KADAR FAZLA ÜRETEN GÖRMEDİM AÇIKÇASI”
Şarkıları hakkında değerlendirmelerde bulunan Ünsal, “Açıkçası ben kendi kardeşlerimden örnekle gidiyorum. Biri 5 yaşında biri 7 yaşında iki kardeşim var. Onların en çok dinlediği şarkı ‘Oyna Oyna’. Onlara hitap eden bir şarkıydı. Zaten biz o şarkıyı çocuklar dinlesin diye yaptık. Büyükler için bir şarkı değildi aslında ama bizim ilk kazanmak istediğim yer çocukların gönlüydü. Yeni nesil onlarla geliyor ve ilk önce onların kalplerini kazandığımızı düşünüyorum. Daha sonra onun üzerine ‘Seni Sever Miydim’ gerçekten 15 ve 40 yaş arasına büyük şekilde duyurdu. ‘Nerdesin’ de öyle bir şarkıydı. Yaza doğru tekrar çocuklara yönelik bir şey yapabiliriz. Herkesin gönlünü kazanarak bir yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu ulaştığımız yeri de korumaya çalışıyoruz. Şu an gerçekten son 1 buçuk senede benim kadar fazla üreten görmedim açıkçası. Ben tek başıma da yapmıyorum bu işi, arkamda çok güçlü bir ekip var. Biz bu şarkıları dinleyicilere ulaştırırken geceler boyu uykusuz, yorgun, daha iyisi olsun diye birbirimiz ile tartışarak bu şarkıları dinleyicilere ulaştırıyoruz. Sonucu güzel olunca da insanın daha da üretesi, şevkle çalışası geliyor” dedi.
 
Gülçin AKIN