Trakya Üniversiteler Birliği’nce (TÜB) düzenlenen Enerji Sempozyumu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Sempozyumun açılış törenine ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Genel Sekreter Sami Yılmaz ile akademisyen ve öğrenciler katıldılar.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, müzik dinletisi gerçekleştirildi.
 
Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Trakya Üniversiteler Birliği’nin kurulduğu 2012 yılından bu yana çok kıymetli hizmetler ortaya sunduğunu ifade ederek “4 asil ve 1 katılımcı üye olmak üzere 5 üniversitemizin Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve katılımcı üye olarak da Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin birlikteliğinde birçok etkinliğe ve faaliyete imza attık. Bu üniversiteler birliğinin güzel bir örneği. Türkiye’de bu anlamda başarıya ulaşmış birkaç tane birliktelikten bir tanesi” dedi ve bu birliğin ayrıca bir gönül birlikteliğine dönüştüğünü kaydetti.
 
Enerjinin günümüzün en hayati konularından olduğunu belirten Prof. Dr. Süha Özden “Enerjiyi elde ederken bir taraftan enerji ile ilgili teknolojilerimizi yenilemeye çalışıyoruz. Daha az enerji harcayarak daha yüksek verimlilik elde etmek istiyoruz. Yeni ve yüksek teknolojileri kullanarak enerji verimliliğini artıran konuların bizlerle paylaşılıyor olması yeni jenerasyonun bu alanda çalışmalara katılıyor olması en önemli noktayı oluşturuyor. Bundan sonraki kuşaklar da yüksek teknolojiyi öğrenerek, geliştirerek bizleri daha yaşanılabilir bir dünyaya götürecek” şeklinde konuştu.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’in konuşmasının ardından oturumlara geçildi. İlk oturumda ÇOMÜ’den Prof. Dr. Sermet Koyuncu Enerji Tasarrufu için Polimer Tabanlı Akıllı Cam Teknolojileri, Prof. Dr. İsmail Tarhan ise Terzioglu Kampüsünde Rüzgar Enerji Potansiyelinin Belirlenmesi başlıklı sunumlarını gerçekleştirirken oturum başkanlığını Prof. Dr. Süha Özden gerçekleştirdi.

 


Kaynak: Haber Merkezi