Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde, 18-22 Kasım Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası olması sebebiyle Çanakkale Ali Ağaoğlu Anaokulu’nda minik öğrencileri diş sağlığı taraması yapıldı.
 
Sağlık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütüne göre sağlık; bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal bir bütün olarak tam bir iyilik halidir. Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini artırmaktadır. Çocuk ve gençlerin gelişim dönemlerinde edindikleri tutum ve davranışlar, ileriki yaşlarda hem genel sağlıklarını hem de ağız ve diş sağlıklarını şekillendirmesi açısından çok önemlidir ve bu dönemde çocuk ve gençler üzerinde akranları kadar, ailelerinin, öğretmenlerinin ve medyanın da çok önemli etkisi olduğu bilinen bir gerçektir” ifadeleri kullanıldı.
 
Bu kapsamda Çanakkale Ali Ağaoğlu Anaokulu’nda Dt.Tüliz Çangal, Dt.Reşat Hilmi Erdem ve Dt. Ahmet Taylan Yurdakul tarafından çocuklara diş sağlığı taramaları yapılarak, koruyucu ağız diş sağlığı ile ilgili eğitim verildi. Gezici Ağız Diş Sağlığı Aracı öğrencilere tanıtılarak, ağız diş sağlığının önemi vurgulandı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Özge Sargın’ın ve Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim Birim Sorumlusu Şube Müdürü Hüseyin Candurmaz’ın katılımıyla öğrencilere diş macunu, diş fırçası ve balon dağıtıldı.
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi