Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Deme’ şarkısının değerlendirmesini yapan Derya Bedavacı, “Yaralayan bir şarkı. Sonbahara uygun bir şarkı olsun istedik. Ama aslında benim birçok şarkım bu şekilde. Aralarında neşeli olanlar da var tabi. Mesela Demet Akalın’a verdiğim ‘Geberesice’ var. Yazın çıkardığımız ‘Hep Mi Leyla’ şarkısının bestesini Aydın Kara yaptı, sözlerini ben yazdım. Bu tarz bana melankolik şarkılar daha yakın geliyor. Repertuvarımda da bu tarz şarkıları tercih ediyorum. Biraz arabesk ruhluyuz, bu tarz şarkıları daha çok seviyoruz” dedi.
 
“HERKES FARK ETTİ Kİ ASLINDA RUHLARI ARABESK”
Bedavacı, “Çocukluğumuzda babam rahmetli kaset aldığında ya türkü ya arabesk alırdı. Bir de vazgeçilmezimiz Sezen Aksu, ben onun da ruhunun bir noktada arabesk olduğunu düşünüyorum. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ile büyüdük biz. Bu işe başladığımda ilk önceleri poptu. O zamanlar ön programlar yapıyorduk, pop şarkılar söylüyorduk. Orhan Gencebay’ın cover albümü yayınlandıktan sonra, herkes daha çok uyandı bu işe. Herkes bunu fark etti ki aslında ruhları arabesk, tekrar döndük gençliğimize” şeklinde konuştu.
 
“ ‘DEME’YE ÇOK GÜVENİYORUZ”
“Her zaman, sahne için bile yeni bir şarkıyı repertuvara koyarken iki üç kere okuyup, deniyoruz” diyen Derya Bedavacı, “Bazı şarkılarda yanılabiliyoruz. Hakan Altun ile yaptığımız düet üzerine en azından o ayarda bir şey koymam gerekirdi. ‘Deme’ye çok güveniyoruz ve Hakan abinin tavsiyesidir. Önceliği buna vermem gerektiğinin motivasyonunu o yaptı. Onun da beğendiği bir şarkıydı bu. O yüzden inanarak yaptık. Ama şu anda çok iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.
 
“TAKİP EDEN KİTLE SIKI TAKİPÇİLER”
Kendisini dinleyenlerin gelip geçer bir kitle olmadığını söyleyen Bedavacı, “Takip eden kitle sıkı takipçiler. Gittiğim her yerde de bunu görüyorum. İnşallah bu daha da büyür. Yaptığım işin iyi kitlelere ulaşmasını istiyorum. ‘Bu neymiş’ diyen bir kitle de var ama benim dinleyicim gerçekten oturaklı ve dinleyen bir dinleyici” diye konuştu.
 
“GENÇLER SIKI TAKİP EDİYOR ARABESKİ”
Bedavacı, arabesk müziği yeni gençliğin de sevdiğini belirterek, şu şekilde anlattı: “18-25 yaşların olduğu üniversitelerdeki bölgelerde sahneye çıktığımızda ben hayret ediyorum. Gençler sıkı takip ediyor arabeski. Sadece arabesk demeyeyim, bu tarz müzikleri. Sadece arabesk diye adlandırmıyorum ben. ‘Deme’ şarkısı arabesk ruhlu bir şarkı ama ben yorumcuyum, kendi tarzımı katarak okuyorum. Yaptığım besteler de tabi arabesk ruhlu olabilir tabi.”
 
“YENİ SİNGLE GELİYOR”
Projelerinden de bahseden ünlü sanatçı Derya Bedavacı, ”Yıl içerisinde 3-4 single şeklinde ilerlemeyi planlıyoruz. Normalde albüm düşünüyorduk ama şimdi çok çabuk tüketildiği için tek tek sunmak çok daha mantıklı geliyor. Yılbaşından sonra belki Ocak, Şubat gibi bir single çıkaracağım. Yaza doğru da mevsimin ruhuna uygun birkaç şarkıyı sıralamaya koyduk. Youtube’da cover şarkılara da ağırlık vereceğim, çok istek oluyor çünkü. Onun dışında konserlerimiz devam edecek. Büyüyerek, çoğalarak devam ediyoruz yolumuza” diyerek yeni şarkıların müjdesini verdi.
 
Gülçin AKIN