Türkiye Turist Rehberleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi (TUREB) ve Çanakkale Turist Rehberleri Odası kurucu başkanı Adem Biçer, AK Parti Grup Başkanvekili Av Bülent Turan'a ziyarette bulundu.
 
Biçer görüşmede yeşil pasaport, sahte rehberlik faaliyetlerinin denetimi, Troas Kültür Rotaları, Çamlıca köyündeki Afrodit şelalesi, Biga Nilüfer Gölü ve Çanakkale turizmine katkı sağlayacak projeler hakkında bilgi vererek Turan'ın görüş ve önerilerini dinledi.
 
Buluşma ile ilgili açıklama yapan Biçer, “Türkiye'de birinci derecede temsil niteliğinde görev yapan iki kurum vardır. Birincisi devletimizi yöneten, yönlendiren ve temsil eden Cumhurbaşkanımız, ikincisi de ülkemizin tarihi, kültürel, doğal ve tüm değerleriyle yurt içinde ve yurt dışında anlatan biz turist rehberiyiz. Bu nedenle Türkiye'nin en nitelikli meslek gruplarından biri olan turist rehberlerine sınır geçişlerinde prestij ve etkinlik sağlaması için mutlaka yeşil pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek kanunu yürürlüğe girdiğinden beri etkin denetimler yaparak ülke turizmine telafisi olmayan zararlar veren sahte rehberlik faaliyetlerinin son bulması için mücadele ediyoruz” dedi.
 
“TROAS KÜLTÜR ROTALARI PROJESİ İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ ANLATTIK”
“Tabi etkin denetimler yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı veya Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin de bizlere destek vermesi ve denetimler sırasında yanımızda olması büyük önem taşımaktadır. Bu hususta ilgili kurum temsilcilerimizin aynı çizgide olması bizleri sevindirir” diyen Biçer, “Ayrıca bölge ve ülke turizmine katkı sağlamak ve yeni tarihi, turistik ve doğal destinasyonlar oluşturmak için çalışmalar yapıyor, projeler hazırlıyoruz. Bu doğrultuda daha önce ÇARO öncülüğünde Çanakkaleli turist rehberlerinin yürüterek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ne devredilerek hayata geçirilmesine ramak kalan Troas Kültür Rotaları projesi ile ilgili gelişmeleri sayın başkanvekilimize anlattık ve sonraki süreç için görüşlerimizi arz ettik. Ayrıca Çamlıca Köyündeki Afrodit Şelalesi, Biga'daki Nilüfer Gölü bölge turizminde ürün çeşitliliği açısından çok kıymetli doğal ve turistik destinasyonlar olacağı inancındayım. Afrodit Şelalesi’nin bulunduğu bölgenin ivedilikle Tabiat Parkı ilan edilmesinin gerektiğini ve Nilüfer Gölü nün ise çevre düzenlemesi, ulaşım ve gerekli tesislerin ve alt yapının ziyarete uygun hale getirilmesi gerektiği konusunda görüşlerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.
 
Biçer, Bülent Turan’a teşekkürlerini ileterek, “6 saatlik MYK toplantısı sonrasında onca yoğunluğu arasında vakit ayırarak dikkat ve ciddiyetle kulak veren ve somut adımlar atmak için harekete geçen, Çanakkale deyince akan suları durduran sayın grup başkanvekilimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN