2005 yılından beri sürdürülen kazılar ile bir tarihin daha gün yüzüne çıktığı Helenistik Dönemin önemli liman kentlerinden biri olan Parion, Fransa’da konuşuldu. Paris Biblioteque Nationale’de gerçekleştirilen çalıştaya konuk olan Parion Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş Çanakkale’yi ve Parion Antik Kenti’nde yapılan kazıları anlattığı bir sunum gerçekleştirerek bilgiler verdi.

Troas bölgesi Roma Dönemi kazıları ve sikke buluntularının tartışıldığı Paris Biblioteque Nationale’deki çalıştayında  Çanakkale ve Parion da konuşuldu.  2005 yılında başlayan kazılar ile Özellikle roma dönemine ait bir çok eserin gün yüzüne çıkarıldığı Parion Helenistik dönemine ışık tutuyor. Helenistik döneminin Liman kenti olan ve bir dönem koloni olarak da ilan edilen Parion kentindeki çalışmalar ise devam ediyor. Fransa’da Troas bölgesi Roma Dönemi kazıları ve sikke buluntularının tartışıldığı ve fikirlerin konuşulduğu Paris Biblioteque Nationale’de bir çalıştay gerçekleştirildi.  Fransa’da gerçekleşen çalıştayda Parion Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş Çanakkale’yi ve Parion Antik Kenti’nde yapılan kazıları anlattığı bir sunum  yaparak Parion ve Çanakkale’deki tarihi eserler ve kültür mirası hakkında bilgiler verdi.
Tamamlanan çalıştayın ardından bir açıklama yapan Kazı Başkanı Vedat Keleş,  Parion’u bir kere daha tanıtmanın mutluluğunu ve yeni vizyon yaratmanın sevincini yaşadığını dile getirdi.  Parion Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş, “davetleri ve misafirperverlikleri için Antony ve Zeynep hocaya ve diğer Fransız meslektaşlarımıza teşekkür ederim.” Diyerek teşekkürlerini iletti.
 


Kaynak: Haber Merkezi