Ünlü şarkıcı Tuğba Erdem, ikinci single çalışması ‘Nerdesin’ parçası ile müzik listelerinde yerini aldı. Söz ve müziği kendisine ait olan şarkının video klibinin yönetmen koltuğunda ise Ercan Şencan oturuyor. Tuğba Erdem, kendisinden bahsederek, “İstanbul’da doğdum büyüdüm. 11 yaşında Almanya’ya taşındım. Küçüklüğümden beri müzikle ilgileniyorum. Müzisyen bir aileden geldiğim için büyük bir sevgiyle bu işe başladım. Küçük yaşta kendi şarkılarımı yazmaya başladım. Müzik yapmaya başladım ve bu şarkıları zaman zaman hayata geçirmek benim hayalimdi. ‘Darmaduman’ benim ilk çalışmamdı. Şimdi arkasında çok duygusal bir parça olan ‘Nerdesin’ ile ikinci single çalışmasını yaptım. Böyle devam ediyoruz. İnşallah dinleyenler de beğeniyordur” dedi.
 
“İSTANBUL’DA SAHNELER OLMASINI ÇOK İSTERİM”
Almanya’da aynı zamanda güzellik uzmanı olarak çalışan Erdem, “Almanya’da hafta içleri sahne olmuyor. Daha çok hafta sonları oluyor. Ben de sırf hafta sonları sahneye çıkıyorum. Ama burası daha sakin, İstanbul gibi değil. Sahne almak çok sık olmuyor. Fakat olduğu zaman çok seviniyorum. İleride özellikle İstanbul’da sahneler olmasını çok isterim” diye belirtti.
 
“BEN ÇOK KÜÇÜK BİR YAŞTA KENDİ DÜNYAMI KURDUM”
Duygularını çok gösterebilen bir insan olmadığını, bu yüzden çocukluktan beri içini kağıda döktüğünü ve bu şekilde şarkı yazmaya başladığını anlatan Erdem, “Ben düşünüyorum ki küçüklükten başlayan ve insanlardan dolayı olan bir şey duygularımı gösterememek. Mesela, ağladığı zaman bir çocuğa ‘sus ağlama’ gibi bir cümle duyması özellikle kız çocuklarında çok ağır basıyor. Ben büyük bir ailede büyüdüm. Amcalarım, halalarım vardı. Babaannemde büyüdüm. Babaannemde çok çocuğu olduğu için herkesle teker teker ilgilenecek vakti yoktu ve ben çok küçük bir yaşta kendi dünyamı kurdum. Kendimi kötü hissettiğim zaman bunları kağıda yazıp, şarkı yapmaya çalıştım. Bunu devamlı yaptım ve halen daha bu şekilde yapıyorum. Bu illa aşk ile alakalı olması lazım değil, mutluluğumu, sevincimi, duygusal olarak yaşadığım her şeyi kağıda dökerek bir duygu dökmesi yaşıyorum. Ben şarkı yazarak rahatlıyorum” ifadelerini kullandı.
 
“HAYATINI GÜZELLEŞTİREN İNSAN DA SENSİN, ONU KÖTÜLEŞTİREN DE…”
“ ‘Nerdesin’ şarkı benim en duygusal şarkılarımdan biri” diyen Erdem, “Ben iki çocuk annesiyim ve bundan 7 sene önce eşimden ayrıldım. Eşimden ayrılma sebeplerim onun bizimle vakit geçirmemesiydi. Bu şarkıyı o dönemde çok üzüldüğüm bir anda kağıda döktüm. Bu şarkının o yüzden çok duygusal bir şarkı olduğunu düşünüyorum.  Şimdi baktığım zaman bunu bir kayıp olarak görmüyorum ama o zamana baktığımda, genç bir kız olarak yuva kurduğu zaman, o yuvadan vazgeçmek çok zor bir durum. Hele insanın çocuğu varsa sanki o yuva bittiği zaman hayatta anlam kalmayacak gibi geliyor ama öyle değil. Bunu bütün kadınlara söylemek istiyorum. Gerçekten hayat devam ediyor. Hayatını güzelleştiren insan da sensin, onu kötüleştiren de... Eğer hayatta mutsuz olmak istiyorsan, mutsuz olursun ama mücadele verip ‘hayır, ben mutlu olmak istiyorum’ diyorsan olursun” şeklinde konuştu.
 
“BİRKAÇ AY SONRA YENİ BİR SLOW ŞARKIYLA DEVAM EDECEĞİZ”
Tuğba Erdem, diğer şarkılarının çalışmalarına devam edeceğini söyleyerek, şunları belirtti: “Ben o kadar çok üretiyorum ki bunların hepsini hayata geçirmemin imkanı yok. Bu yüzden yaptığım şarkılardan beğendiklerimi seçiyorum veya başkalarının beğendiklerini. Devam çalışmalarımız devam ediyor.  Birkaç ay sonra yeni bir slow şarkıyla devam edeceğiz. Yaza doğru da daha hareketli bir parçayla devam edeceğiz. Artık yol nereye gidiyor bakacağız. İnsanlar şarkıyı sevdiği zaman, imkanlar daha çok oluyor. O zaman daha çok çalışma yapabiliriz. Şarkılar çok tutulmadığı zaman bizimde elimiz kolumuz bağlanıyor.”
 
Gülçin AKIN