Seçimler devam ederken CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ise bu süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
CHP Merkez İlçe Esenler ve İsmetpaşa Mahallelerinde sandık delege seçimleri geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Mahalle bazlı delege seçim süreci devam ederken Esenler Mahallesi seçimleri etkinliğine CHP’li Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan da katıldı. Arslan, süreç ile ilgili olarak, “Delege seçimleri barış içinde, sağduyu içinde geçiyor. Şenlik havasında, eğlence havasında… Önce Kepez’de sonra İsmetpaşa ve Esenler Mahallemizde sürdürdük. Her şey çok güzel gidiyor ve Cumhuriyet Halk Partisi adım adım iktidara doğru yürüyor. Önce delege seçimleri, ardından ilçe kongreleri, il kongreleri ve yapacağımız büyük kurultayda iktidara doğru emin adımlarla yürüyoruz. Barış içinde herkesin yüzünün güldüğü bir süreç yaşıyoruz. Hep birlikte bu sürecin sonunda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını hep birlikte kucaklayacağız” diyerek düşüncelerini paylaştı.
 
5 MAHALLE KALDI
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık da ilerleyen günlerde devam edecek seçimlerle ilgili olarak takvimi bir kez daha hatırlattı. Uyanık, “Merkez mahalle seçimlerimiz başladı. Cumartesi günü İsmetpaşa Mahallesi, Pazar günü Esenler Mahallesi ile devam ediyor. 20 Kasım Çarşamba günü Türkan Saylan Sosyal tesislerinde Namık Kemal, Fevzipaşa ve Kemalpaşa Mahallelerinin seçimlerini gerçekleştireceğiz. Saat 11.00 ile 16.00 arası olacak. Ardından önümüz hafta sonu 23 Kasım Cumartesi günü Cevatpaşa Mahallesi seçimlerini gerçekleştireceğiz, yine Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde olacak. 24 Kasım Pazar günü tarihinde de Barbaros Mahallesi ile tamamlıyoruz. Belediye Sosyal Tesisleri’nde Ercan Adsız Salonu’nda gerçekleşecek” bilgisini verdi.
 
“SON DERECE RAHAT BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞİYOR”
Seçim süreci ile ilgili gözlemlerini de aktaran Uyanık, “Katılım tek liste olarak gerçekleşti. Katılım yüzde 50 civarında. Son derece rahat bir ortamda gerçekleşiyor. Üyelerimiz keyifle ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir şekilde seçim sürecini belirlemiş oluyoruz. Oluşan ilçe kongre delegelerimiz de daha sonra ilan edilecek bir tarihte ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz ve bu şekilde merkez ilçe olarak bu süreci tamamlamış olacağız. Ardından il kongremiz gerçekleşecek ve büyük kurultay ile süreç devam edecek. Kongre takvimimiz bu şekilde. Hem katılım açısından hem nitelikli ve kapsayıcı bir süreci hep beraber olgunlaştırma açısından tüm üyelerimizin,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm yapılarının kendilerini ifade ettiği, rahat bir şekilde yer aldığı bir ortamı hep beraber sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN