Altın Madencileri Derneği (AMD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yücel, yaptığı açıklamada; “Kirazlı projesinin ruhsat sürelerinin uzatılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
 
Altın Madencileri Derneği’nin Çanakkale Kirazlı Bölgesi’nde devam eden Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesi’ne karşı olduğu iddialarına ilişkin dernek başkanı Hasan Yücel bir açıklama yaptı.
 
Yücel açıklamasında; “Görüyorum ki içimizdeki İrlandalılar kendi ikballeri için tekrar iftira mekanizması ile devreye girip Kirazlı Projesine AMD’nin ve başkanın karşı olduğu komplosunu yaymaya başlamışlar. Tekrar tekrar AMD olarak söylüyoruz ki; Kirazlı projesinde bugüne kadar yapılan her faaliyet yasaldır. Kirazlı Projesi Kazdağları Milli Parkı sınırları içerisinde değildir, 40 kilometre uzaklıktadır. Kirazlı projesi Atıkhisar Barajı su toplama havzasında değildir.  Kanadalı Alamos Gold şirketi Kirazlıdaki projeyi hayata geçirecek yetkinliktedir. ?Kirazli da yapilmasi gereken tek şey daha başarılı bir ağaç kesim planıydı. Ülkenin yeraltı kaynakları siyaset üstü bir mesele olup herkesin sahiplenmesi gerekir. Kirazlı projesinin ruhsat sürelerinin uzatılması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi