Keşan doğumlu İldem, kendinden bahsederek, “Müzik hayatımın içinde hep vardı. Hayatımın her alanındaydı. Hobiden bir tık fazlaydı benim için ve müzik eğitimi almaya başladım, devam ediyorum halen daha. Ben bu yolda ilerlemek istediğimi fark ettim. Daha sonra çok sevgili Gökhan Şahin ve Gökhan Süer’in ortak çalışması olan ‘1 Bilet’ şarkıda karar kıldık. Böyle bir yola çıktım. Umarım dinleyenlerde beğenirler. Şu zamana kadar hep olumlu yorumlar aldık” diye anlattı.
 
“HOBİDEN ÖTEYE GÖTÜRMEK ZORUNDASINIZ”
“Ben biraz dik başlı bir kızımdır” diyen İldem, “Ailem en başta ‘kızım en azından bir bölüm oku, altın bileziğin olsun’ dedi, hak veriyorum onlara. Sonra da onlar gördüler ki ben çok istiyorum. Çünkü bu işte çok çalışmak, çok istemek gerekli. Eğer böyle bir yola girmek istiyorsanız hobiden öteye götürmek zorundasınız. Ailem de baktı gördü ve onlar da şu anda destekliyorlar. Bu benim için çıkıştı. Bir balon gibi baştan şişip sonra patlamak istemiyorum. Kalıcı olmak istiyorum. Bunun içinde elimden gelenin daha fazlasını yapmak zorunda olduğumu biliyorum ve yapacağım. Yıllar içerisinde görürüz diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu. 
 
“ASLA PES ETMEDİM”
Şarkısının çıkış hikayesini paylaşan İldem, “Ben kendi şansımız kendim yarattım aslında. Kendime ait çok bestem var. Söz yazarım, beste yaparım. Sonrasında her bestesi farklı farklı aranjörlere gönderiyordum. Yeri geliyordu kötü olduklarını söylüyorlardı ama asla pes etmedim. Bir gün yine bir bestemi Gökhan Süer’e göndermiştim. Aradan bir zaman geçti. Gökhan Süer bana geri dönüş yaptı; ‘İldem Hanım, sesinizin rengini ve duruşunu çok beğendik. Sizinle iletişime geçmek istiyoruz, İstanbul’a davet ediyoruz’ dedi. Daha sonrasında İstanbul’a gittim. Oturduk, konuştuk ve 6 ayın sonunda ‘1 Bilet’ şarkısı sizlerle oldu” ifadelerini kullandı.
 
“ŞARKININ RUHUNA VE ENERJİSİNE ÇOK İNANIYORUM”
İldem, şarkısı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Ekip işine çok inanıyorum. Gökhan Şahin ve Gökhan Süer ses rengime en çok yakışacak şarkı seçmeye çalıştılar. ‘Bizim bir şarkımız var, al sen bunu oku’ denmedi. Benim ses rengime ve enerjik bir insan olduğum için ben olduğum şarkıyı vermek istediler bana ve ‘1 Bilet’ te karar kıldık. Ben şarkının ruhuna ve enerjisine çok inanıyorum. Klipte de görmüşsünüzdür mutlaka. Enerjimi daha çok yansıttığını düşündüğüm için ‘1 Bilet’ oldu.”
 
“UMARIM HEM ŞARKICI HEM DE BESTECİ KİŞİLİĞİM İLE TANIRSINIZ”
İlerdeki projelerinden bahseden İldem, “Çıkış parçam Gökhan Şahin ve Gökhan Süer’e aitti. Bir sonraki parçamı kendime ait bestemi ve daha slow yapmak istiyorum. Kış aylarında olabilir. Kendi şarkılarımla yürümek istiyorum çünkü benim en büyük hazinem kendi yaptığım şarkılar. Umarım ilerleyen aylarda, yıllarda hem şarkıcı hem de besteci kişiliğim ile tanırsınız” diye konuştu.
 
Gülçin AKIN